5. 1. 2011

Slovenski mladinci premagali Ormožane, selektor Ivezič izbral 16 igralcev za kvalifikacije za SP

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na Češko na kvalifikacije za SP. Premagala je Jeruzalem Ormož s 33:30, selektor Slavko Ivezič pa je nato izbral 16 igralcev za nastop v kvalifikacijah.

 

 

Jeruzalem Ormož - Slovenija 30:33 (13:15)

 

Ormož - Športna dvorana, gledalcev: 100, sodnika:Ivančič in Ivančič (oba Slovenija).

 

Jeruzalem Ormož: G. Čudič, Belec, S. Žuran, Korpar 2, Krabonja 2, Bogadi 3, Radujković 1, B. Čudič 6 (3), Ivanuša 1, Sok 3 (1), Kljajič 4, R. Žuran 9 (1), Špegel; trener: Aleš Filipčič.

 

Slovenija: Taletovič (3 obrambe), Lesjak (1 obramba), Perovšek (4 obrambe), Cehte, Cingesar 8, Mlakar 4, Marguč 5 (2), Šoštarič, Stegne 1, Gaber 1, Poklar 3, Smolnik, Nosan 1, Zarabec 2, Pucelj 3, Papež 4, Jelovčan 1; selektor: Slavko Ivezič.

 

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 5 (5), Slovenija 2 (2).

 

Izključitve: Jeruzalem Ormož 6 minut, Slovenija 6 minut.

 

 

Slovenska moška mladinska reprezentanca je na pripravljalni tekmi proti Jeruzalemu Ormožu uspešno opravila še zadnjo generalko pred odhodom na kvalifikacijski turnir na Češko za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu. Poleg Slovenije se bodo za nastop na SP potegovale še reprezentance Češke, Norveške in Velike Britanije, nastop na tekmovanju pa si bo priigrala le prvouvrščena reprezentanca kvalifikacijskega turnirja.

 

Na zadnji pripravljalni tekmi so se mladi upi slovenskega rokometa pomerili s članskim moštvom prvoligaškega kluba Jeruzalem Ormož in slavili 30:33. Slovenski mladinci so vodili že večji del prvega polčasa, ki so ga tudi dobili s 15:13. V nadaljevanju so izbranci selektorja Slavka Iveziča malce popustili, medtem ko se je pri gostiteljih izkazal vratar Čudič in z nekaj odličnimi obrambami svoje moštvo pripeljal do izenačenja v 50. minuti (25:25). Toda v zadnjem delu tekme so reprfezentanci znova "dodali plin" in na koncu zmagali s 33:30.

 

Po tekmi je selektor Slavko Ivezič določil šestnajsterico, ki bo branila slovenske brave na kvalifikacijskem turnirju na Češkem. Poleg Jake Ferkulja (Gorenje Velenje), ki je zaradi poškodbe že po prvem ciklusu priprav ostal doma, sta se na seznamu poškodovanih znašla še Nejc Cehte (Krško) in Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško), tako da selektor Ivezič ni imel možnosti izbirati potnikov za Češko.

 

 

 

REPREZENTANCA SLOVENIJE - ZA NASTOP V KVALIFIKACIJAH ZA SP:

Ime Priimek Klub
Darko CINGESAR Loka
Matej GABER Loka
Jure JELOVČAN Izola
Urban LESJAK Celje Pivovarna Laško
Gašper MARGUČ Celje Pivovarna Laško
Žiga MLAKAR Celje Pivovarna Laško
Mitja NOSAN Gorenje Velenje
Jernej PAPEŽ Trimo Trebnje
Jošt PEROVŠEK Ribnica Riko hiše
Tine POKLAR Cimos Koper
Jan PUCELJ Ribnica Riko hiše
Žiga SMOLNIK Cimos Koper
Matic STEGNE Sevnica
Mario ŠOŠTARIČ Gorenje Velenje
Emir TALETOVIČ Krka
Miha ZARABEC Trimo Trebnje

VODSTVO REPREZENTANCE:

Ime Priimek Funkcija
Slavko IVEZIČ trener
Aleksander LAPAJNE pomočnik trenerja
Stanko ANDERLUH pomočnik trenerja
Matej IPAVEC fizioterapevt
Andrej FELDIN tehnični vodja
Mladinci tudi na drugi tekmi visoko premagali MadžareSlovenski mladinci v Veliki Nedelji nadigrali MadžarskoV Ormožu začetek priprav na kvalifikacije za SP