5. 1. 2011

Članska reprezentanca Slovenije povsem nadigrala Bahrajn, udeleženca letošnjega svetovnega prvenstva na Švedskem

V Modri dvorani v Hrpeljah se je moška članska reprezentanca Slovenije pomerila z Bahrajnom, ki se pripravlja za nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu na Švedskem. Čeprav je igrala v precej spremenjeni zasedbi, je Slovenija povsem nadigrala Bahrajn in zmagala kar s 37:23 (19:13).

 

 

Slovenija - Bahrajn 37:23 (19:13)

 

Hrpelje - Modra dvorana, gledalcev: 800, sodnika: Lah in Sok (oba Slovenija).

 

Slovenija: Vran (4 obrambe), Skok (6 obramb), Prošt (6 obramb), Bajram 1, Barišić, Miklavčič, Razgor 3, Pucelj 1, Flajs 3, Bombač 1, Dolenec 9 (3), Skube, Bezjak 5, Sušin 3, Bilbija 5, Abrahamsberg 4 (1), Čemas 1, Podvršič 1.

 

Bahrajn: Jawhar 4 (1), Madan 1, Mahmod, Yusuf, Al Fardan, Abdulqader 1, Ali 3, Abas 2, Madan 4, Yahta 2, Al Sayad 3, M. Merza, Alwana, Abdul, Al Maqabi 3, A. Merza.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Bahrajn 4 (3).

 

Izključitve: Slovenija 4 minute, Bahrajn 2 minuti.

 

 

Povsem prenovljena in pomlajena članska reprezentanca Slovenije se je pred četrtkovim odhodom na mednarodni turnir v Švico pomerila z Bahrajnom, ki se pripravlja za nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu na Švedskem. Kljub temu so gostitelji v Modri dvorani v Hrpeljah povsem zasenčili udeležence prihajajočega SP (od 13. do 31.januarja 2011), pri čemer je dal selektor Boris Denič priložnost za igro vsem 18 reprezentantom.

 

Že uvodne minute dvoboja z azijsko reprezentanco so pripadle Deničevi četi, ki je v peti minuti vodila s 4:1. Že do polovice prvega polčasa je dal selektor Denič priložnost petnajsterici (izjeme so bili Sebastian Skube, Jure Vran in Matevž Čemas), kljub temu pa je prednost Slovencev vztrajno naraščala. Pet minut pred odhodom na odmor je ta znašala že šest zadetkov (16:10), za najvišji naskok v tem delu igre pa je s svojim premiernim zadetkom v reprezentančnem dresu poskrbel mladi Čemas (18:11).

 

Tudi v nadaljevanju so bili slovenski rokometaši absolutni gospodarji na igrišču v Modri dvorani v Hrpeljah. Po dobrih desetih minutah drugega polčasa je razlika znašala že enajst zadetkov, v 45. minuti pa se je kot peti izmed šesterice debitantov med strelce vpisal še Dean Bombač in poskrbel za vodstvo s 30:18. Kasneje je prvi zadetek v dresu z državnim grbom dosegel še Jure Sušin, nerešljiva uganka za obrambo Bahrajna pa je bil Jure Dolenec, član Loke iz Škofje Loke, ki je bil z devetimi zadetki tudi najboljši strelec v Hrpeljah. Slovenija si je najvišjo prednost priigrala v 55. minuti, ko je bilo na semaforju "plus petnajst" (35:20).

 

V četrtek, 6. januarja 2011, v zgodnjih jutranjih urah odpotuje moška članska reprezentanca Slovenije z avtobusom proti Winterthurju v Švici, kjer bo nastopila na močnem mednarodnem turnirju, imenovanem "Yellow Cup". V Winterthurju se bodo naši rokometaši najprej pomerili z gostitelji (v petek, 7. januarja 2011, ob 19. uri), nato pa še z dvema udeleženkama prihajajočega svetovnega prvenstva – Romunijo (v soboto, 8. januarja 2011, ob 18. uri) in Norveško (v nedeljo, 9. januarja 2011, ob 15.30).

 

 

 

Foto: Slavko Kolar

 

 

 

Modra dvorana v Hrpeljah bo gostila Slovenijo in BahrajnPoškodovanega Cehteta je zamenjal mladi ČemasFlajs: Vpoklica selektorja Deniča ne doživljam kot dariloReprezentančni zbor v ponedeljek v Kozini, v sredo z BahrajnomRazpisa za generalnega sekretarja RZS in direktorja moških reprezentancSelektor Denič objavil seznam 18 igralcev za januarske reprezentančne akcijeRazpis za organizacijo kvalifikacijske tekme moških reprezentanc s PoljskoDenič uradno selektor, mandat štirileten, funkcija profesionalna, pomočnik ČotarNa seji predsedstva RZS tudi o selektorju moške reprezentance