6. 1. 2011

Na kvalifikacijskem turnirju na Češkem bodo slovenski mladinci lovili vozovnico za SP

Slovenska moška mladinska reprezentanca bo od petka do nedelje nastopila na Češkem na kvalifikacijskem turnirju za SP 2011. Poleg gostiteljev in Slovencev se bosta za edino vozovnico za SP potegovali še Norveška in Velika Britanija.

 

Na lanskem evropskem prvenstvu na Slovaškem je moštvo selektorja Slavka Iveziča osvojilo bronasto kolajno, zdaj pa si bo na Češkem skušalo priigrati prvo mesto na kvalifikacijskem turnirju in se uvrstiti na svetovno prvenstvo, ki ga bo letos gostila Grčija. Kvalifikacijski turnir skupine 2 gosti češko mesto Nove Veseli, za končno prvo mesto, ki edino vodi na SP, pa se bodo potegovale reprezentance Češke, Slovenije, Velike Britanije in Norveške.

 

"Gre za zanimivo kvalifikacijsko skupino, v kateri so prav vsi nasprotniki premagljivi. Mislim, da imamo velike možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo, vendar le ob predpostavki, da pozabimo na pretekle rezultate in da gremo v te kvalifikacije s polno mero spoštovanja do nasprotnikov. Zavedati se je potrebno, da bo lahko v tem letu prišlo do večjih sprememb v nekaterih reprezentancah in s tem tudi v njihovi kakovosti, kar pa je seveda pogojeno z dejstvom, da bodo igralci, ki bodo v svojih članskih ekipah igrali pomembnejše vloge, naredili večji korak naprej kot nekateri, ki te priložnosti zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne bodo dobili," je že takoj po žrebanju skupin dejal selektor slovenske izbrane vrste Slavko Ivezič.

 

 

SPORED TEKEM KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA NA ČEŠKEM:

 

 

Petek, 7. januarja 2011:

 

ob 15.00: Slovenija - Velika Britanija

 

ob 17.00: Češka - Norveška

 

 

Sobota, 8. januarja 2011:

 

ob 14.00: Norveška - Slovenija

 

ob 16.00: Velika Britanija - Češka

 

 

Nedelja, 9. januarja 2011:

 

ob 14.00: Velika Britanija - Norveška

 

ob 16.00: Slovenija - Češka

 

 

 

SKUPINE V KVALIFIKACIJAH ZA SP 2011 v GRČIJI:

 

Skupina 1: Islandija, Srbija, Makedonija, Estonija

 

Skupina 2: Slovenija, Češka, Velika Britanija, Norveška

 

Skupina 3: Španija, Slovaška, Turčija, Nizozemska

 

Skupina 4: Švedska, Hrvaška, Belorusija, Avstrija

 

Skupina 5: Francija, Finska, Črna gora, Bolgarija

 

Skupina 6: Nemčija, Izrael, Ukrajina, Švica

 

Skupina 7: Romunija, Poljska, Belgija, Madžarska

 

Skupina 8: Rusija, Ciper, Italija.

 

 

 

Mladinci premagali Ormožane, selektor Ivezič izbral 16 igralcevSlovenci tudi na drugi pripravljalni tekmi uspešnejši od MadžarovV Veliki Nedelji slovenski mladinci premagali MadžarskoMoška mladinska reprezentanca začenja priprave v Ormožu na kvalifikacije za SP