6. 1. 2011

V Švici se bo članska reprezentanca Slovenije pomerila z gostitelji, Romunijo in Norveško

Po zmagi proti Bahrajnu v Hrpeljah (37:23) bo moška članska reprezentanca Slovenije od petka do nedelje nastopila na močnem turnirju v Winterthurju v Švici. Na "Yellow Cupu" bodo njeni nasprotniki gostitelji, Romuni in Norvežani.

 

V Modri dvorani v Hrpeljah je osemnajsterica selektorja Borisa Deniča povsem dotolkla Bahrajn, ki ga že naslednji teden čaka nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem. Medtem ko je bila azijska reprezentanca (na SP bo nastopila v najtežji skupini A, v kateri so še Egipt, Francija, Tunizija, Španija in Nemčija) zelo lahek zalogaj za slovenske rokometaše, čaka Deničevo četo od petka do nedelje precej težje delo na tradicionalnem mednarodnem turnirju "Yellow Cup" v Winterthurju. Poleg gostiteljev se bodo Slovenci pomerili z Romunijo in Norveško, ki bosta naslednji teden igrali tudi na SP.

 

Prvi nasprotniki slovenske izbrane vrste bodo gostitelji Švicarji (petek, 7. januarja, ob 19. uri), ki se – prav tako kot Slovenija – niso uvrstili na svetovno prvenstvo na Švedskem. V lanskih dodatnih kvalifikacijah so izpadli proti Danski, ki je bila uspešna na obeh tekmah: na domačem igrišču v Bröndbyju je zmagala z 32:27, na gostovanju v St. Gallnu pa s 34:29.

 

Naslednji tekmec Slovenije bo Romunija (sobota, 8. januarja, ob 18. uri), ki si je zagotovila igranje med 24 najboljšimi reprezentancami na letošnjem SP. Prav Romuni so poskrbeli za največje presenečenje v lanskih dodatnih kvalifikacijah, saj so izločili Rusijo. Čeprav so na prvi tekmi pred domačimi gledalci v Bukarešti izgubili z 28:32, so presenetljivo zmagali na povratni v Čehovu s 37:32 in se v skupnem seštevku z zadetkom prednosti uvrstili na SP 2011.

 

Zadnji nasprotnik slovenske reprezentance na turnirju v Winterthurju bo Norveška (nedelja, 9. januarja, ob 15.30). Tudi Norvežani so si napredovanje na SP zagotovili skozi dodatne kvalifikacije, v katerih so izločili Litvo. Skandinavci so dobili obe tekmi – v domačem Stavangerju s 27:19 in v gosteh s 24:21.

 

 

Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "Tudi na turnirju v Švici bo rezultat pomemben, saj gre za državno reprezentanco, zato bomo seveda na vsaki tekmi šli na zmago. Tekme proti zelo močnim reprezentancam bodo za naše mlade in neizkušene igralce lepa priložnost, da tako sebi kot drugim dokažejo svojo kakovost. Vsi bodo znova dobili priložnost za dokazovanje, zgolj od vsakega posameznika pa je seveda odvisno, ali jo bo tudi izkoristil."

 

 

SPORED SLOVENSKE REPREZENTANCE V ŠVICI:

 

 

Petek, 7. januarja 2011:

 

od 10.00 do 12.00: trening

 

ob 19.00: tekma Slovenija - Švica

 

 

Sobota, 8. januarja 2011:

 

od 10.00 do 12.00: trening

 

ob 18.00: Slovenija - Romunija

 

 

Nedelja, 9. januarja 2011:

 

ob 15.30: tekma Slovenija - Norveška

 

ob 18.00: vrnitev v Slovenijo

 

 

 

Slovenci povsem nadigrali Bahrajn, udeleženca letošnjega SPModra dvorana v Hrpeljah bo gostila Slovenijo in BahrajnPoškodovanega Cehteta je zamenjal mladi ČemasFlajs: Vpoklica selektorja Deniča ne doživljam kot dariloReprezentančni zbor v ponedeljek v Kozini, v sredo z BahrajnomRazpisa za generalnega sekretarja RZS in direktorja moških reprezentancSelektor Denič objavil seznam 18 igralcev za januarske reprezentančne akcijeRazpis za organizacijo kvalifikacijske tekme moških reprezentanc s PoljskoDenič uradno selektor, mandat štirileten, funkcija profesionalna, pomočnik ČotarNa seji predsedstva RZS tudi o selektorju moške reprezentance