7. 1. 2011

Slovenski mladinci so kvalifikacije za SP 2011 začeli z visoko zmago proti Veliki Britaniji

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za SP 2011 začela z visoko zmago. Moštvo selektorja Slavka Iveziča je na kvalifikacijskem turnirju na Češkem premagalo Veliko Britanijo s 46:14 (20:6).

 

 

Slovenija - Velika Britanija 46:14 (20:6)

 

Nove Veseli - Športna dvorana, gledalcev: 200, sodnika: E. Vitaku in A. Vitaku (oba Kosovo).

 

Slovenija: Lesjak (10 obramb), Perovšek (11 obramb), Cingesar 4, Mlakar 7, Marguč 5, Šoštarič 4, Stegne 1 (1), Gaber 2, Poklar 6, Smolnik 2, Zarabec 2, Pucelj 5, Papež 2, Jelovčan 6; selektor: Slavko Ivezič.

 

Velika Britanija: Satchwell, Avery, Howarth 1, Girvan 2, Coggins, Mohr 5, Williams, Woodall, Hennessy 1, Hampson 1, Sherlock, Latchford 1, Edgar 3, Lee; selekto: Bill Baillie.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Velika Britanija 2 (2).

 

Izključitve: Slovenija 4 minute, Velika Britanija 8 minut.

 

 

V prvem krogu kvalifikacijskega turnirja za nastop na svetovnem prvenstvu v Grčiji so slovenski mladinci po pričakovanju visoko premagali reprezentanco Velike Britanije. V češkem mestu Nove Veseli so izbranci selektorja Iveziča brez težav odpravili Veliko Britanijo s kar 32 zadetki razlike. Že po prvih tridesetih minutah so imeli mladi Slovenci kar štirinajst zadetkov prednosti, potem ko so njihovi nasprotniki dosegli samo šest zadetkov (20:6).

 

Tudi v nadaljevanju so slovenski rokometni upi zlahka držali visoko prednost, selektor Ivezič pa je s številnimi menjavami ohranjal visok ritem igre. V drugem polčasu je reprezentanca Slovenije več kot podvojila prednost po prvih tridesetih minutah (na koncu je znašala kar 32 zadetkov) in uspešno začela kvalifikacije za SP. Za najboljšega igralca tekme Slovenija - Velika Britanija je bil izbran Gašepr Marguč, član Celja Pivovarne Laško.

 

Slavko Ivezič, selektor reprezentance Slovenije: "V tekmo proti Britancem smo šli s polnim spoštovanjem, saj o nasprotnikih nismo imeli podatkov. Hkrati smo se zavedali, da kakršnokoli podcenjevanje lahko hitro pripelje do presenečenja, kajti popravnega izpita skorajda ni. Pohvalil bi pristop igralcev, ki so zadržali zbranost vseh šestdeset minut, čeprav tekma vsekakor še ni bila pravi pokazatelj naše pripravljenosti. V soboto proti Norvežanom in v nedeljo proti Čehom nas čakata izredno težki tekmi, na katerih bodo morali vsi igralci pokazati svoj maksimum, če želimo doseči zastavljeni cilj- zmagati na kvalifikacijskem turnirju in se uvrstiti na julijsko svetovno prvenstvo v Grčiji."

 

Matic Stegne, reprezentant Slovenije: "Ker smo pričakovali težjo tekmo, kot se je na koncu izkazalo, smo šli v tekmo stoodstotno resno. Igrali smo zbrano v obrambi, v napadu pa z organizirano igro prihajali do lahkih zadetkov. Zdaj pričakujemo težki tekmi, vendar verjamem, da smo sposobni premagati obe reprezentanci in se tako uvrstiti na svetovno prvenstvo."

 

 

 

SPORED TEKEM KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA NA ČEŠKEM:

 

 

Petek, 7. januarja 2011:

 

Slovenija - Velika Britanija 46:14 (20:6)

 

Češka - Norveška 24:30 (12:12)

 

 

Sobota, 8. januarja 2011:

 

ob 14.00: Norveška - Slovenija

 

ob 16.00: Velika Britanija - Češka

 

 

Nedelja, 9. januarja 2011:

 

ob 14.00: Velika Britanija - Norveška

 

ob 16.00: Slovenija - Češka

 

 

 

Na Češkem bodo slovenski mladinci lovili vozovnico za SPMladinci premagali Ormožane, selektor Ivezič izbral 16 igralcevSlovenci tudi na drugi pripravljalni tekmi uspešnejši od MadžarovV Veliki Nedelji slovenski mladinci premagali MadžarskoMoška mladinska reprezentanca v Ormožu začenja priprave na kvalifikacije za SP