7. 1. 2011

V prvem krogu turnirja v Winterthurju poraz reprezentance Slovenije proti Norvežanom

Nastop na močnem mednarodnem turnirju v Winterthurju v Švici je moška članska reprezentanca Slovenije začela s porazom. V prvem krogu "Yellow Cupa" je s 33:36 (11:18) izgubila proti Norveški, udeleženki bližnjega svetovnega prvenstva na Švedskem.

 

 

Slovenija - Norveška 33:36 (11:18)

 

Winterthur - Športna dvorana Eulachhalle, gledalcev: 500,sodnika: Tsager in Styger (oba Švica).

 

Slovenija: Vran (0 obramb), Skok (11 obramb), Bajram 1, Miklavčič 3, Razgor, Pucelj 1, Abrahamsberg 2, Flajs, Bombač, Podvršič, Dolenec 8 (3), Skube 3, Bezjak 4 (1), Sušin 3, Bilbija 7, Čemas 1.

 

Norveška: Ege (17 obramb), Dahl (2 obrambi), Hansen, Loke, Strand, Myrhol 4, Lund 3, Tvedten 6 (2), Mamelund 2, Rambo 3, Hansen, Kjelling 11 (2), Samdahl 1, Skoglund 2, Koren 1, Paulsen 1.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Norveška 4 (4).

 

Izključitve: Norveška 10 minut, Slovenija 14 minut.

 

Rdeča kartona: Lund (Norveška, 50.minuta), Vran (Slovenija, 52.minuta).

 

 

V prvem krogu mednarodnega turnirja "Yellow Cup“ v Winterthurju bi se morala slovenska reprezentanca pomeriti z gostitelji Švicarji, toda po spremembi parov in terminov tekem se je moštvo selektorja Borisa Deniča pomerilo z Norvežani. Skandinavci, ki jih naslednji teden čaka nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem (igrali bodo v skupini B, v kateri bodo njihovi nasprotniki Madžarska, Islandija, Japonska, Brazilija in Avstrija), so si odločilno prednost za končno zmago priigrali že v prvem polčasu tekme v dvorani Eulachalle.

 

Po prvih tridesetih minutah so imeli Skandinavci že sedem zadetkov prednosti (18:11), za visoko razliko pa sta bila najzaslužnejša vratar Steinar Ege (skupaj 17 obramb do 45.minute) in strelsko razpoloženi Kristian Kjelling, ki je dosegel kar enajst zadetkov. V slovenski reprezentanci sta tokrat med gledalci na tribuni ostala vratar Primož Prošt (Bjerringbro-Silkeborg, Danska) in zunanji igralec Saša Barišić (Nexe Našice, Hrvaška), edini med šestnajsterico, ki proti Norvežanom ni stopil na igrišče, pa je bil Dean Bombač (Cimos Koper).

 

V prvem polčasu je slovenska izbrana vrsta malce podlegla pritisku in začetni tremi, ki pa se jo je Deničeva četa v nadaljevanju povsem znebila. V drugem polčasu so bili slovenski rokometaši najmanj enakovreden tekmec Norvežanom, pri katerih je po odhodu Egeja z igrišča v 45. minuti njegov naslednik v vratih do konca tekme zbral samo dve obrambi. Obe reprezentanci sta vseh šestdeset minut v obrambi igrali sistem 6-0, v 50. minuti pa je Norveška ostala brez Borgeja Lunda, ki si je zaradi tretje izključitve in rdečega kartona prislužil predčasen odhod z igrišča.

 

Toda dve minuti pozneje je rdeči karton dobil tudi slovenski vratar Jure Vran (najmanj do konca sezone bo član koprskega Cimosa, doslej pa je branil barve nemškega prvoligaša Goppingena), ki je posredoval v norveškem protinapadu. Do konca tekme so Slovenci več kot prepolovili zaostanek, ki so ga imeli po prvem polčasu, končni izid v Winterthurju pa je bil 36:33 za Norveško.

 

Na uvodni tekmi turnirja so gostitelji premagali Romunijo kar s 35:26. V soboto, 8. januarja 2011, se bodo slovenski rokometaši v drugem krogu pomerili z Romuni (ob 18. uri), v nedeljo ob 15.30 pa jih čaka še obračun s Švicarji.

 

 

SPORED TURNIRJA "YELLOW CUP" V ŠVICI:

 

 

Petek, 7. januarja 2011:

 

Romunija - Švica 26:35 (15:18)

 

Norveška - Slovenija 36:33 (18:11)

 

 

Sobota, 8. januarja 2011:

 

ob 18.00: Slovenija - Romunija

 

ob 20.15: Švica - Norveška

 

 

Nedelja, 9. januarja 2011:

 

ob 13.30: Norveška - Romunija

 

ob 15.30: Švica - Slovenija

 

 

 

Spremembe parov in terminov tekem na turnirju v ŠviciSlovenci v Winterthurju z Norvežani, Romuni in gostiteljiV Hrpeljah slovenski rokometaši povsem nadigrali BahrajnModra dvorana bo gostila reprezentanci Slovenije in BahrajnaPoškodovanega Cehteta je zamenjal mladi ČemasFlajs: Vpoklica selektorja Deniča ne doživljam kot dariloReprezentačni zbor v ponedeljek v Kozini, v sredo z BahrajnomRazpisa za generalnega sekretarja RZS in direktorja moških reprezentancSelektor Denič objavil seznam 18 igralcev za januarske reprezentančne akcijeRazpis za organizacijo kvalifikacijske tekme moške reprezentance s PoljskoDenič uradno selektor, mandat štirileten, funkcija profesionalna, pomočnik ČotarNa seji predsedstva RZS tudi o selektorju moške reprezentance