9. 1. 2011

Slovenci v zadnjem krogu turnirja v Švici premagali gostitelje in osvojili drugo mesto, Nenad Bilbija prvi strelec v Winterthurju

Moška članska reprezentanca Slovenije je v zadnjem krogu mednarodnega turnirja "Yellow Cup" v Winterthurju premagala gostitelje Švicarje z 39:37 (17:20). Slovenski rokometaši so osvojili končno drugo mesto, zbrali pa so enako število točk kot zmagovalci Norvežani.

Švica – Slovenija 37:39 (20:17)

Winterthur – Dvorana Eulachhalle, gledalcev: 1500, sodnika: Al Marzouqi in Al Nuaimi (oba Združeni arabski emirati).

Švica: Quadrelli (9 obramb), Stauber, Schmidt 3, Goepfert, Liniger 6 (1), Graubner 10, Scheuner, Milošević 3, Pendić, Vukelić 7, Svajlen 4, Parolo, Schelbert, Bächtold, Stalder 2, Buri 1.

Slovenija: Vran (16 obramb), Prošt, Bajram 2, Barišić, Miklavčič 6, Razgor 3 (3), Pucelj 1, Abrahamsberg 3, Flajs 2, Bombač 1, Dolenec 4 (2), Skube 3, Bezjak 1, Sušin 1, Bilbija 10, Podvršič 2.

Sedemmetrovke: Švica 2 (1), Slovenija 7 (5).

Izključitve: Švica 4 minute, Slovenija 2 minuti.

Rdeči karton: Pucelj (60. minuta).

Na zadnji tekmi tretjega kroga mednarodnega turnirja v Švici sta se pomerili domača reprezentanca in Slovenija, obe pa sta imeli pred začetkom medsebojnega dvoboja enak izkupiček – po eno zmago in poraz. Začetek je pripadel gostiteljem, ki so v dvorani Eulachhalle povedli s 3:0 in 6:2, v deveti minuti pa so imeli že pet zadetkov prednosti (9:4).

Zato je selektor Boris Denič (tokrat je na tribuni pustil Matevža Skoka in Matevža Čemasa) vzel minuto odmora, po kateri so njegovi igralci zaostanek najprej zmanjšali na dva zadetka (9:11), štiri minute pred koncem prvega polčasa pa samo na enega (15:16). Toda končnica prvega dela je spet pripadal Švicarjem, ki so odšli na odmor s prednostjo treh zadetkov.

V uvodnih minutah drugega polčasa so jo švicarski rokometaši povečali celo na pet (23:18), toda Slovenci kljub visokemu zaostanku niso vrgli puške v koruzo. Sredi drugega dela igre je Denič obrambo 6-0 zamenjal s 5-1, njegovo moštvo pa je počasi, toda vztrajno lovilo domačo reprezentanco.

Šest minut pred koncem tekme poskrbeli za prvo izenačenje (33:33), v 58. minuti pa si je Deničeva četa priigrala tudi prvo vodstvo na tekmi v Winterthurju - na semaforju pa je bilo 37:36. V zadnjih dveh minutah je slovenska reprezentanca, pri kateri so izstopali vratar Jure Vran (v šestdesetih minutah je zbral 16 obramb) ter strelsko razpoložena Nenad Bilbija (10 zadetkov) in David Miklavčič (6), dosegla še dva zadetka in povišala svoje vodstvo na nedosegljivih 39:36.

Prvo mesto na turnirju "Yellow Cup" je osvojila Norveška, ki je zbrala enako število točk kot Slovenija (4), vendar je bila uspešnejša na medsebojni tekmi (dobila jo je s 36:33). Tudi Švica in Romunija sta zbrali enako število točk (po 2), a je končno tretje mesto pripadlo gostiteljem zaradi zmage na medsebojni tekmi (35:26).

Najboljši strelec turnirja je bil slovenski reprezentant Nenad Bilbija, član španskega Valladolida, ki je dosegel 19 zadetkov. Za najboljšega igralca so izbrali Norvežana Havarda Tvedtena, za najboljšega vratarja pa njegovega reprezentančnega kolega Steinarja Egeja.

SPORED IN IZIDI TURNIRJA "YELLOW CUP" V ŠVICI:

Petek, 7. januarja 2011:

Romunija - Švica 26:35 (15:18)

Norveška - Slovenija 36:33 (18:11)

Sobota, 8. januarja 2011:

Slovenija - Romunija 28:20 (15:8)

Švica - Norveška 28:36 (10:17)

Nedelja, 9. januarja 2011:

Norveška - Romunija 31:32 (18:16)

Švica - Slovenija 37:39 (20:17)

Končni vrstni red: 1. Norveška 4 točke, 2. Slovenija 4, 3. Švica 2, 4. Romunija 2.

Slovenija v drugem krogu turnirja v Švici suvereno opravila z RomunijoČlanska reprezentanca Slovenije v prvem krogu izgubila proti NorveškiSpremembe parov in terminov tekem na "Yellow Cupu" v WinterthurjuV Švici se bo Slovenija pomerila z gostitelji, Romuni in NorvežaniV Hrpeljah slovenski rokometaši povsem nadigrali BahrajnModra dvorana bo gostila reprezentanci Slovenije in BahrajnaPoškodovanega Cehteta je zamenjal mladi ČemasMatej Flajs: Vpoklica selektorja Deniča ne doživljam kot dariloReprezentančni zbor v ponedeljek v Kozini, v sredo z BahrajnomRazpisa za generalnega sekretarja RZS in direktorja moških reprezentancSelektor Denič objavil seznam 18 igralcev za januarske reprezentančne akcijeRazpis za organizacijo kvalifiakcijske tekme moške reprezentance s PoljskoDenič uradno selektor, mandat štirileten, funkcija profesionalna, pomočnik ČotarNa seji predsedstva RZS tudi o selektorju moške reprezentance