11. 1. 2011

S tekmo Švedska - Čile v Göteborgu se v četrtek začenja svetovno prvenstvo za moške

Uvodna tekma letošnjega svetovnega prvenstva za moške na Švedskem bo v četrtek, 13. januarja 2011, ob 20.15 v Göteborgu. Gostitelji tekmovanja se bodo pomerili s Čilom, ostalih enajst tekem prvega kroga pa bo na sporedu naslednji dan.

 

Na SP, ki ga bo od 13. do 30. januarja 2011 gostila Švedska, bo nastopilo 24 reprezentanc. Te so razdeljene v štiri predtekmovalne skupine (A – Kristianstad in Lund, B – Norrköping in Linköping, C – Malmö in Lund, D – Göteborg) s po šestimi reprezentancami, tekme pa bodo od 13. do 20. januarja. V drugi del tekmovanja iz vsake skupine napredujejo po tri najboljše reprezentance, ostale tri pa bodo SP nadaljevale v predsedniškem pokalu za uvrstitev od 13. do 24. mesta.

 

Najboljša trojica iz vsake skupine bo tvorila dve novi skupini: v Jönköpingu bodo po tri najboljše ekipe iz skupin A in B, v Malmöju in Lundu pa iz skupin C in D (tekme v obeh skupinah bodo od 22. do 25. januarja). Najboljši reprezentanci iz obeh glavnih skupin se bosta uvrstili v polfinale (tekmi bosta v Kristianstadu in Malmöju), ki bo 28. januarja, dva dni kasneje pa bosta v Malmöju še tekmi za zlato in bronasto kolajno.

 

Letošnje svetovno prvenstvo bo potekalo v osmih švedskih mestih. Glede na kapaciteto dvorane bo največje prizorišče Malmö (13.000 gledalcev), sledijo pa mu Göteborg (12.000), Linköping (8.500), Jönköping (7.000), Kristianstad (4.700), Norrköping (4.300), Lund (3.000) in Skövde (2.500 - gostil bo tekme predsedniškega pokala).

 

 

Foto: Reuters

 

 

SKUPINE NA SP 2011 ZA MOŠKE:

A (Kristianstad, Lund): B (Norrköping, Linköping): C (Malmö, Lund): D (Göteborg):
Francija Islandija Danska Švedska
Nemčija Madžarska Hrvaška Poljska
Španija Norveška Srbija Slovaška
Tunizija Avstrija Romunija Argentina
Egipt Brazilija Avstralija Čile
Bahrajn Japonska Alžirija Južna Koreja
Naslov svetovnih prvakov branijo Francozi, po štirikrat doslej na vrhu Švedska in Romunija