27. 1. 2011

SP 2015 v Katarju in na Danskem

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je v Malmöju na Švedskem izbrala prireditelja moškega in ženskega svetovnega prvenstva leta 2015. Moški zaključni turnir bo v Katarju, ženski pa na Danskem.

 

Prvič v zgodovini svetovnih prvenstvih bo moški turnir na Bližnjem vzhodu, drugič pa na azijski celini. Pred tem je najboljše rokometaše na svetu gostila Japonska leta 1997. Katar je imel močne protikandidate (Francija, Poljska in Norveška; Južna Koreja je pred dnevi odstopila od kandidature), na koncu pa so rokometni veljaki na tajnem glasovanju prednost namenili državi iz Perzijskega zaliva, ki je pred časom slavila tudi na izboru za prireditelja svetovnega prvenstva v nogometu leta 2022.

 

"Odločitev je bila zelo težka, kajti za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2015 so se potegovali zares močni kandidati," je po zmagi Katarja dejal Hasan Mustafa, predsednik Mednarodne rokometne zveze (IHF), ki se je vzdržal današnjega tajnega glasovanja. Katar bo vse tekme priredil v Dohi: vsa štiri prizorišča, hoteli za reprezentance in predstavnike mednarodne zveze pa bodo v krogu osmih kilometrov.

 

Danska je bila edina kandidatka za organizacijo ženskega rokometnega svetovnega prvenstva leta 2015.

 

 

 

SP 2011 ZA MOŠKE - CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE