1. 2. 2011

Tri kandidature za EP 2014 za ženske

Po umiku kandidatur Slovenije in Turčije za organizacijo evropskega prvenstva za ženske leta 2014 je bila EHF prisiljena objaviti nov razpis. Nanj so prispele tri kandidature, odločitev o gostitelju EP 2014 pa bo znana aprila letos.

 

Slovenija in Turčija sta na prvem razpisu edini kandidirali za organizacijo tekmovanja najboljših evropskih reprezentanc v ženski konkurenci leta 2014, vendar sta nato obe svoji kandidaturi umaknili. Pri obeh umikih so bili razlog preveliki stroški.

 

Zato je bila Evropska rokometna zveza (EHF) prisiljena objaviti nov razpis, na katerega so prispele tri kandidature. Znova se je prijavila Turčija, poleg nje s samostojno kandidaturo še Slovaška, medtem ko sta se Madžarska in Hrvaška odločili za skupno kandidaturo.

 

Odločitev o prirediteljici sklepnega turnirja leta 2014 za ženske bo sprejeta na seji izvršnega odbora EHF, ki bo 8. in 9. aprila na Dunaju. Organizatorja EP 2014 bi sicer morali določiti že decembra lani na kongresu EHF, ki je potekal v času ženskega evropskega prvenstva na Danskem in Norveškem.