3. 2. 2011

Krim Mercator začenja drugi del lige prvakinj s petkovo tekmo proti Špankam v Stožicah

Rokometašice Krima Mercatorja bodo drugi del tekmovanja v evropski ligi prvakinj začele s tekmo proti španski ekipi Itxako Reyno De Navarra. Slovensko-španski dvoboj bo v petek, 4. februarja 2011, ob 20.15 v dvorani Stožice v Ljubljani.

 

Krimovke so zadnjo tekmo v ligi prvakinj odigrale v drugi polovici novembra 2010, v tem času pa je na Galjevici prišlo do nekaterih igralskih sprememb. Klub je sporazumno zapustila madžarska reprezentantka Szandra Zacsik, vrste slovenskih prvakinj pa so okrepile švicarska krožna napadalka Ariane Geissmann ter tri igralke ljubljanske Olimpije (Vesna Puš, Mirjana Gojkovič in Maja Šon, ki še okreva po operaciji kolena).

 

"Zaradi poškodb smo trenirali v okrnjeni zasedbi, saj sta se nam žele v torek pridružili Andrea Lekić in Andrea Penezić. A prav takrat so se težave pojavile pri Jeleni Grubišić, poleg tega pa se s poškodbami ubadajo Marina Vergeljuk, Alja Koren in Dragana Cvijić. Na srečo se je po dolgotrajni poškodbi vrnila Ljudmila Bodnjeva. V prejšnjem tednu smo uigravali zunanjo linijo Tamara Mavsar – Alja Janković – Barbara Varlec, upam pa, da se bomo po vrnitvi Lekićeve in Penezićeve čim bolje uigrali za obračun s Špankami," se nadeja Krimova trenerka Marta Bon.

 

Bonova in igralke so imele dovolj časa, da so temeljito analizirale igro Itxaka, ki je na petnajstih tekmah v letošnji španski ligi dosegel prav toliko zmag. "Gre za ekipo, ki je v vzponu. Itxako goji podoben slog igre kot mi. Začetke akcij imajo začrtane, v zaključkih pa je veliko improvizacije, svobode in kreativnosti. Igralke so hitre, kakovostne in telesno dobro pripravljene, ekipa pa je – tako kot naša – kombinacija izkušenosti in mladosti," špansko ekipo analizira trenerka Bonova in pravi, da ima Krim Mercator tudi nekaj prednosti: "Ena izmed njih je ta, da so bile vse druge ekipe zaradi reprezentančnih obveznosti svojih igralk v pripravah za EP in nastopu na tem tekmovanju precej bolj obremenjene."

 

Med štirimi novimi igralkami Krima Mercatorja je tudi izkušena Vesna Puš, ki je nekoč že nosila dres ekipe z Galjevice in se je v klub (z njim je leta 2003 osvojila tudi naslov prvakinj Evrope) vrnila po sedmih letih. "Z uigravanjem nimam težav, še posebno zaradi dejstva, da igram bolj ali manj samo v obrambi. Kar se tiče Špank, smo se dobro pripravile nanje, tako da bomo zagotovo prikazale dobro igro. V gostujoči ekipi poznam nekaj igralk, predvsem španske reprezentantke, Portugalko Alexandrino Cabral Barboso in rusko reprezentantko Emiliyo Turey. Igralke Itxaka zelo hitro menjajo svoja mesta, so hitre, prodorne in eksplozivne, zato bomo morali tem stvarem nameniti veliko pozornosti. Smo dovolj močne, da premagamo Španke, a le pod pogojem, če bomo vse igralke dale maksimum od sebe," meni Vesna Puš.

 

"Zavedamo se, da nas čaka težko delo v Stožicah. Španke igrajo zelo hitro in kombinatorno, naši najmočnejši orožji pa sta dobra obramba in hitri (pol)protinapadi. Zelo lepo in seveda tudi koristno bi bilo drugi del letošnje evropske lige prvakinj začeti z zmago," napoveduje Krimova vratarka Sergeja Stefanišin. Na vprašanje, ali je uvrstitev v polfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja realen Krimov cilj, vratarka kluba z Galjevice odgovarja: "Verjamemo, da se lahko uvrstimo med najboljše štiri v Evropi. Toda osnovni pogoj za to je, da prav na vsaki tekmi damo vse od sebe. Imam občutek, da se bosta v polfinale uvrstila Krim Mercator in Budućnost, brez napredovanja pa bo ostal romunski Oltchim."

 

V prvem delu je Itxako igral v skupini B z Leipzigom (Nemčija), Hypom (Avstrija) in Korvexom (Madžarska). Na šestih tekmah je petkrat zmagal in enkrat izgubil (na prvem dvoboju na domačem igrišču proti Leipzigu) ter osvojil prvo mesto. Ekipa trenerja Martina Ambrosia blesti tudi v španski ligi, saj je v letošnji sezoni na petnajstih tekmah dosegla prav toliko zmag. Nedavno je klub zapustila Rusinja Tatjana Alizar, nekdanja Krimova vratarka, namesto nje pa je v Španijo prišla Brazilka Adriana Gava Stefani. Poleg kopice reprezentantk Španije nosi Itxakov dres še precej tujk: Rusinji Emiliya Turey in Natalija Kurbanova, Portugalka Alexandrina Cabral Barbosa, Romunka Oana Florica Soit in Francozinja Raphaelle Tervel.

 

Tekma Krim Mercator – Itxako bo v petek, 4. februarja 2011, ob 20.15 v dvorani v Stožicah v Ljubljani. Sodila jo bosta Madžara Peter Horvath in Balasz Marton, delegat pa bo Danec Henrik La Cour Laursen.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)