4. 2. 2011

Miro Požun bo tudi v naslednji sezoni trener rokometašev Celja Pivovarne Laško

Upravni odbor rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je sprejel odločitev o trenerju članske ekipe v naslednji sezoni 2011/12. To bo sedanji trener Miro Požun, ki bo poleg tega postavil tudi nov način delovanja trenerskega štaba.

"Požuna je upravni odbor soglasno potrdil za mesto trenerja članske ekipe RK Celje Pivovarna Laško, ob tem pa, glede na usmeritev kluba, postavil nov način delovanja trenerskega štaba. Tu bo Miro Požun v prihodnje aktivno sodeloval z vsemi trenerji, ki delujejo v celjskem klubu, saj bo le na ta način zagotovljen nemoten razvoj mladih rokometašev in delovanje športnega dela kluba. Glede na vse zadnje dogodke in usmeritev kluba v prihodnje je bil Miro Požun idealni kandidat za vodenje prve ekipe. Čeprav je bilo sprva dogovorjeno sodelovanje le do konca obstoječe sezone, je tudi Miro Požun dobil nov zagon ob delu z mladimi rokometaši in je z veseljem sam izrazil željo po nadaljevanju dela tudi v prihodnje. V kombinaciji mladih igralcev ter nekaterih izkušenih, ki lahko mladim v razvoju veliko pomagajo, bo klub tako tudi v prihodnji sezoni vodil izkušeni strateg, ki je s Celjem v preteklosti dosegel največji uspeh, ko je postal evropski klubski prvak," je v sporočilu za javnost zapisal rokometni klub Celje Pivovarna Laško.

Miro Požun, trener Celja Pivovarne Laško: "V veliko čast mi je, da me je upravni odbor tudi za v prihodnje potrdil za trenerja tako velikega kluba, kot je Celje Pivovarna Laško. Res je, da sem bil prepričan, da bom po tej sezoni končal svoje delo tu in se bom zopet predal bolj brezskrbnemu življenju, vendar so se v zadnjem času zadeve tako obrnile, da mi je treniranje zopet postalo smisel življenja. Ti mladi igralci, ki so prišli v prvo moštvo, so dali nov veter, ki je mene vsekakor pomladil vsaj za desetletje in mi je to sedaj postalo izziv. Moram reči, da sedaj ponovno v svojem delu resnično uživam, da sem ustvarjalen in da nisem le robot, ki dela, temveč je moje delo dobilo pravi smisel in mi je v velik užitek prihajati na trening in to nadaljevati."

Požun je kot trener Celje Pivovarno Laško vodil dvakrat. Prvič v sezoni 1994/95, ko je ekipo prevzel po pol sezone in jo vodil do izteka, drugič pa v obdobju med sezonama 2002/03 in 2005/06. S Celjem je osvojil pet državnih ter tri pokalne naslove v Sloveniji, največji uspeh pa je dosegel v sezoni 2003/04, ko je s Celjem postal evropski klubski prvak. Pred začetkom sezone 2004/05 je nato osvojil še naslov zmagovalca evropskega superpokala, v isti sezoni pa je nato igral še v polfinalu lige prvakov.

Požun je poleg tega dvakrat vodil tudi slovensko moško rokometno reprezentanco: prvič med letoma 1995 in 1996, drugič pa med letoma 2008 in 2009. Slovenijo je v tem času vodil na dveh evropskih ter enem svetovnem prvenstvu z naslednjimi uvrstitvami: EP Španija 1996 - 11. mesto, EP Norveška 2008 - 10. mesto, SP Islandija 1995 - 18. mesto.