4. 2. 2011

Krimovke so nastop med elitno evropsko osmerico začele z domačo zmago proti Itxaku

Rokometašice Krima Mercatorja so drugi del evropske lige prvakinj začele z zmago. V dvorani v Stožicah je ekipa trenerke Marte Bon premagala španski klub Itxako Reyno De Navarra s 30:26 (17:12).

 

 

Krim Mercator – Itxako 30:26 (17:12)

 

Ljubljana – Dvorana Stožice, gledalcev 2800, sodnika: Horvath in Marton (oba Madžarska).

 

Krim Mercator: Grubišić 1 (22 obramb), Stefanišin, Guberinič, Mavsar 3, Geissmann 3, Bodnjeva 3, Puš, Varlec 3, Koren, Janković 1, Penezić 3, Čečkova 4, Zrnec 1, Lekić 8 (2).

 

Itxako: Stefani, Navarro (16 obramb), Barno 1, Egozcue 3, Pinedo, Aguilar 2, Soit 2, Martin 6 (1), Kurbanova 1, Pena, Fernandez 2, Barbosa 4, Turey 5 (2), Tervel.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 2 (2), Itxako 4 (3).

 

Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Itxako 4 minute.

 

 

Uvodne minute tekme v Stožicah so pripadle gostjam iz Španije, ki so v četrti minuti vodile z 2:0. Toda ekipa trenerke Marte Bon je hitro vzpostavila ravnotežje in v šesti minuti izenačila na 2:2, nato pa so do izida 6:6 sledila še štiri izenačenja. Takrat so rokometašice Krima Mercatorja v dobrih petih minutah naredile delni izid 5:0 in povedle z 11:6.

 

Za to sta bili najzaslužnejši odlična vratarka Jelena Grubišić (na tekmi skupaj kar 22 obramb, poleg tega se je enkrat vpisala celo med strelke) in organizatorica igre Andrea Lekić (šest zadetkov v prvem polčasu, v drugem še dva). V tem delu igre Španke kar osem minut niso zatresle domače mreže, zato velika razlika seveda ni bila naključje.

 

Tudi v drugem delu prvega polčasa so krimovke zlahka držale visoko prednost, kasneje pa so jo celo še povečale. Gostiteljice (zaradi poškodb sta manjkali samo Marina Vergeljuk in Dragana Cvijić) so imele v 23. minuti prvič kar sedem zadetkov prednosti – bilo je 16:9. Za navdušenje na tribunah so poskrbele tri minute pred koncem prvega dela igre, ko so kar z dvema igralkama manj (izključeni sta bili Alja Janković in Maja Zrnec) izpeljale cepelin, ki ga je po podaji Olge Čečkove uspešno zaključila Andrea Penezić za 17:10.

 

V končnici prvega polčasa je Itxako z dvema zaporednima zadetkoma vsaj malce omili zaostanek, ki pa je na začetku drugega spet narasel. Nekaj časa so gostje povzročale težave z globoko obrambo in odlično predstavo vratarke Navarro (16 obramb), saj so zmanjšale na 14:17, a se je tudi to kmalu spremenilo. Kljub številnim tehničnim napakam na obeh straneh je Krimova prednost počasi, vendar zanesljivo naraščala.

 

Španskim rokometašicam iz mesta Estella se v nadaljevanju ni uspelo približati na manj kot štiri zadetke, v končnici pa so slovenske prvakinje (med evropsko elito je debitirala Švicarka Ariane Geissmann, krožna napadalka Krima Mercatorja) spet dosegle rekordno prednost sedmih zadetkov (27:20 in 28:21). Toda v zadnjih štirih minutah je Itxako vendarle uspel zmanjšati visok zaostanek. Španke so naredile delni izid 3:0 in se približale na 24:28, s takšno razliko pa se je tekma v Stožicah tudi končala (30:26).

 

V drugem krogu drugega dela v skupini 1 v ligi prvakinj čaka naslednjo nedeljo Krim Mercator težko gostovanje pri Budućnosti v Podgorici v Črni gori.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Marta Bon: Obramba ključ do uspeha; Andrea Lekić: Uresničile smo vse, kar smo si zastavile