4. 2. 2011

Marta Bon: Obramba je bila znova ključ do uspeha proti Špankam; Andrea Lekić: Uresničile smo skoraj vse, kar smo si zastavile

Veselje v Krimovem taboru po "skalpu" Itxaka je bilo seveda razumljivo. Za uspeh proti Špankam je bila poleg Grubišićeve in Lekićeve najzaslužnejša domača obramba.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Obramba je bila znova ključ do uspeha proti Špankam. Glavno je bilo to, da smo postavili različico 6-0, s tem smo jih zadele v njihovo idejo. Njihova prednost je namreč pri zaletih na gol, kar izhaja že iz njihove prirojene motorike. Tu smo jih najbolj 'presekale'. Obramba je res ključna, v napadu pa smo dovolile, da so nas prisilile v preveč napak. Pohvaliti velja vratarko Jeleno Grubišić, ki je trenutno naša najboljša posameznica. Resda tudi našo obrambo malce prilagajamo njej in puščamo prostor predvsem po krilih. Zame je ena najboljših vratark na svetu, če ne kar najboljša, tudi kot osebnost veliko daje ekipi. Ima pa to, kar najbolj cenim, da vse naredi za ekipo."

Jelena Grubišić, vratarka Krima Mercatorja: "Že pred koncem prvega polčasa smo jim nagnale strah v kosti, prva tako pa tudi po začetnih težavah v drugem polčasu. Tako v obrambi kot v napadu smo odigrale tako, kot smo se dogovorile. Prvi del drugega polčasa smo imeli nekaj težav zaradi njihove globoke obrambe, toda v nadaljevanju smo ujele svoj ritem in naša igra je povsem stekla. Naša obramba je bila dobra, tiste žoge, ki so prišle skozi njo, pa sem pobrala jaz."

Andrea Lekić, igralka Krima Mercatorja: "Glede na številne težav s poškodbami, ki smo jih imele v zadnjem času, nisem pričakovala tako dobrega začetka drugega dela tekmovanja v ligi prvakinj. Pred začetkom tekme smo si rekle: če bomo igrale vrhunsko v obrambi, potem bomo zmagale. In to se je potem tudi zgodilo. V drugem polčasu smo videle, da moramo popraviti napad na globoko obrambo, ker bodo drugi tekmeci verjetno gledali prav to. Če to popravimo, potem lahko pokažemo zares dobro igro. Priprava na današnjo tekmo je bila odlična, uresničile smo skoraj vse, kar smo si zastavile. Najboljši del španske ekipe je napad, toda ustavile smo vse njihove kombinacije."

Vesna Puš, igralka Krima Mercatorja: "Mislim, da sem za prvo tekmo igrala zelo solidno, čeprav se da seveda še marsikaj izboljšati. Toda počasi bo vse na pravem mestu. Odločila je naša obramba in odlična vratarka Jelena Grubišić, ki je zares izvrstno branila. Za ostale tekme bo potrebno izboljšati igro v napadu."

Krimovke so drugi del lige prvakinj začele z zmago proti španskemu ItxakuLIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)