10. 2. 2011

Vratar Matevž Skok se bo v naslednji sezoni iz Gorenja preselil v Celje Pivovarno Laško

Matevž Skok v naslednji sezoni ne bo več vratar Gorenja iz Velenja. Član trenutno vodilnega kluba v slovenski ligi je podpisal dveletno pogodbo s Celjem Pivovarno Laško.

 

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je sklenil pogodbo z občasnim slovenskim reprezentantom, vratarjem Matevžem Skokom, ki bo v Celju nastopal od sezone 2011/12 dalje. 24-letni Matevž Skok v Gorenju igra od sezone 1996/97, Velenje pa je tudi njegov matični klub. Bil je član vseh mlajših selekcij v slovenski reprezentanci.

 

Na klubski ravni je z Gorenjem osvojil prvo mesto v državnem prvenstvu v sezoni 2008/09, prvo mesto v pokalu Slovenije 2002/03, dvakrat pa je igral tudi v osmini finala evropske lige prvakov (2005/06 in 2007/08). Študent rudarstva in geologije, čigar hobija sta ribarjenje in kuhanje, je s Celjem podpisal dveletno pogodbo.

 

 

Osebni podatki:

 

Ime in priimek: Matevž Skok

 

Rojstni datum: 2. september 1986

 

Kraj rojstva: Celje

 

Višina in teža: 189 cm in 96 kg

 

Igralno mesto: Vratar

 

Dosedanji klubi: Gorenje Velenje (od sezone 1996/97)

 

 

Matevž Skok: "Vesel sem, da si me je v svojih vrstah želelo Celje in da smo sklenili dogovor. Cilji so jasni. Napredovati v igri, prikazati čim boljše predstave, s katerimi bom zadovoljil trenerja, klub, ki mi je zaupal in razumljivo tudi navijače. Na tekmovalnem delu želim s Celjem Pivovarno Laško seveda osvojiti državni in pokalni naslov Slovenije. Moja želja je, da se bomo s soigralci dobro razumeli, da se bomo družili in da bomo prava "klapa" - tako na igrišču kot tudi izven njega ter tako uspeli kot ekipa."