11. 2. 2011

Olimpija bo obe tekmi odigrala na Danskem

Obe tekmi osmine finala evropskega pokala EHF bodo rokometašice Olimpije odigrale v gosteh. Z danskim klubom Team Tvis Holstebro se bodo pomerile v soboto (12. februar 2011) in nedeljo (13. februar 2011).

Ljubljančanke so v drugem krogu evropskega pokalnega tekmovanja izločile madžarsko Bekescsabo, v tretjem pa Sparto iz Ukrajine. Toda nato so slovenske podprvakinje doživele zelo turbulentne čase (klub je zapustila večina članic), zato je zelo verjetno, da se bo njihova letošnja evropska pot končala v nedeljo na Danskem.

Po odhodu obeh trenerjev, Roberta Beguša in Boštjana Brulca, je njuno mesto zasedla nekdanja igralka Marjeta Marton. Mladim ljubljanskim rokometašicam sta na pomoč priskočili nekdanji igralki Ana Čurko in Monika Frol, z Galjevice pa je prišla Ana Kosmač.

Trenerka Martonova zaradi smrti v družini ni odpotovala na Dansko, tako da bo ekipo vodila Vesna Petrovič, ki je nekoč branila barve ljubljanske ekipe, v zadnjih letih pa je skrbela za razvoj mlajših igralk. Olimpija, ki je leta 1997 osvojila evropski pokal EHF, se bo danskemu klubu zoperstavila predvsem z neizkušenimi mladinkami in kadetinjami, tako da je Holstebro še toliko večji favorit.

Holstebro je trenutno na šestem mestu v močni danski ligi. V prvem krogu letošnjega evropskega pokalnega tekmovanja je bil (tako kot Olimpija) prost, v drugem je izločil grški Annagennisi iz Artasa s skupnim izidom 84:37, v tretjem pa je bil v seštevku obeh tekem s 54:49 uspešnejši od nemškega kluba Bayer 04 Leverkusen.

Prva tekma osmine finala evropskega pokala EHF Team Tvis Holstebro – Olimpija bo v soboto ob 15. uri, povratna pa dan kasneje ob 14. uri. Ob tekmi bosta sodila Portugalca Daniel in Roberto Accoto Martins, delegat pa bo Islandec Kristjan Halldorsson.