11. 2. 2011

Rokometašice Krima Mercatorja čaka v ligi prvakinj zahtevno gostovanje pri Budućnosti

Po zmagi proti španskemu Itxaku v Stožicah (30:26) čaka rokometašice Krima Mercatorja tekma drugega kroga drugega dela v evropski ligi prvakinj. V nedeljo ob 19.30 bo ekipa trenerke Marte Bon gostovala pri Budućnosti v Podgorici.

 

Na tekmi za trening proti moški ekipi kluba Grosuplje sta si prsta na roki poškodovali Andrea Penezić in Barbara Varlec, a sreča v nesreči je bila, da ni šlo za „šuterski“ roki. Obe bosta nared za dvoboj s Črnogorkami, medtem ko trenerka Marta Bon ne bo mogla računati na Marino Vergeljuk in Dragano Cvijić.

 

Za razliko od deklet z Galjevice, ki so drugi del lige prvakinj začele z zmago, so Črnogorke v prvem krogu ostale praznih rok na gostovanju pri Oltchimu v Romuniji (20:21). Ob tem velja omeniti, da je bila Budućnost v predtekmovalnem delu edina med šestnajstimi ekipami, ki ni okusila grenkobe poraza: na šestih tekmah v skupini A, v kateri so bili še Dinamo Volgograd (Rusija), Viborg (Danska) in Sävehof (Švedska), so Črnogorke prav tolikokrat tudi zmagale.

 

Organizatorica igre Andrea Lekić je bila z osmimi zadetki prva strelka tekme proti Itxaku. "S strani Budućnosti pričakujem več strelov na naš gol, kot so jih izpeljale Španke. Črnogorke so namreč v primerjavi z njimi precej bolj „šuterska“ ekipa, saj njihova zunanja linija strelja tudi z desetih, enajstih metrov. Zato bomo morale biti precej bolj agresivne v obrambi," pravi Andrea Lekić. Odlična Srbkinja napoveduje, da bo tudi prva črnogorska zvezdnica Bojana Popović igrala drugače kot v prvem krogu proti Oltchimu: v Romuniji je predvsem razigravala svoje soigralke, v nedeljo v Podgorici pa naj bi se bolj posvetila strelski vlogi.

 

Krimovke v dvorani Morača v Podgorici zanesljivo čaka peklensko vzdušje, s katerim domači navijači pritiskajo tudi na sodnike in igralke nasprotne ekipe. "Rada igram v takšnem vzdušju, saj je vedno prijetno nastopati v polni in bučni dvorani. To velja tudi za večino mojih soigralk, upam pa, da se bodo na peklensko vzdušje ustrezno odzvale tudi naše mlajše igralke in da ne bodo pregorele. A vseeno bodo igralke Budućnosti pod večjim pritiskom, saj igrajo pred domačimi gledalci, poleg tega pa so drugi del lige prvakinj začele s porazom v Romuniji. Medtem ko Črnogorke enostavno morajo zmagati, če želijo ostati v igri za uvrstitev v polfinale, za Krim morebiten poraz seveda ne bi bil tragedija," je dejala Lekićeva.

V Krimovih vrstah bo spet imela pomembno vlogo krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva. "Vsa igralna mesta imajo Črnogorke dobro pokrita s po dvema kakovostnima rokometašicama. Budućnost je bistveno drugačna ekipa kot Itxako. Slednja slovi kot prodorna, Budućnost pa je izrazito strelska ekipa. Rotira šest zunanjih igralk, vseh šest pa je izjemnih strelk od daleč. Kakšno obrambo bomo igrale, se bomo še odločile. Ali bomo pustile strele z razdalje in zaupale našemu bloku ter vratarkam ali pa bomo igrale agresivno obrambo. To bo jasno po prvih desetih minutah tekme," ocenjuje Ljudmila Bodnjeva.

 

Izkušena Bodnjeva se zaveda, da bo obramba ključ do morebitnega uspeha. "Če bo naša obramba v redu, potem lahko pričakujemo pozitiven izid. Vedno nerada govorim, da nismo favorit, toda tokrat priznam, da nismo. To ne pomeni, da se predajamo vnaprej, ampak to pomeni, da moramo dati še več od sebe, pokazati še več agresivnosti in želje," se zaveda Bodnjeva. O primerjavi med ekipama dodaja: "Krim v zadnjih petih letih vedno menja ekipo, Budućnost pa v isti zasedbi igra že vrsto let in je v svoje vrste privabila še Popovićevo, ki je izjemna igralka. Je prva strelka in prva podajalka ekipe. Budućnost je zares dobila na kakovosti v zadnjem obdobju. Ne govorim, da me nismo, mogoče smo ostale na istem, medtem ko so one pridobivale iz leta v leto. Zame so zagotovo ena izmed ekip, ki lahko računa na naslov evropskih prvakinj v letošnji sezoni."

 

Tekma Budućnost – Krim Mercator bo v nedeljo, 13. februarja 2011, ob 19.30 v Podgorici. Sodila jo bosta Hrvata Matija Gubica in Boris Milošević, delegat pa bo Srb Božidar Djurković.

 

 

 

Foto: Slavko Kolar

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Marta Bon: Obramba ključ do uspeha; Andrea Lekić: Uresničile smo vse, kar smo si zastavileKrim Mercator je drugi del lige prvakinj začel z zmago proti španskemu Itxaku