12. 2. 2011

Olimpija izgubila prvo tekmo osmine finala evropskega pokala EHF kar s 43 zadetki razlike

Rokometašice Olimpije so visoko izgubile prvo tekmo osmine finala evropskega pokala EHF. Na Danskem jih je domači Team Tvis Holstebro premagal kar s 43 zadetki razlike - končni izid je bil 54:11.

 

 

Olimpija - Team Tvis Holstebro 11:54 (5:27)

 

Holstebro - Dvorana Grakjär Arena, gledalcev: 500, sodnika: D. Martins in R. Martins (oba Portugalska).

 

Olimpija: Pogačnik, Vardijan, Leder, Tomše, Ilc 4, Čečkova 3, Zrimšek 2, Kosmač 1, Stančin 1, Čurko, Frol.

 

Team Tvis Holstebro: Toft, Kongsgaard, Norgaard 10, Kristiansen 9, Gravholt 6, Pedersen 6, Zeigermann 6, Hundahl 6, Nielsen 3, Chemnitz 3, Gustafsson 2, Jonsdottir 1, Seest 1, Groot 1.

 

Sedemmetrovke: Olimpija 5 (4), Team Tvis Holstebro 2 (1).

 

Izključitve: Olimpija 6 minut, Team Tvis Holstebro 6.

 

 

Igralke Olimpije, ki so na tekmi osmine finala evropskega pokala EHF na Dansko odpotovale v močno zdesetkani in pomlajeni zasedbi, po pričakovanjih niso imele nobenih možnosti za dostojen odpor proti favoriziranim gostiteljicam. Mlade Ljubljančanke so sicer srčno pristopile k dvoboju, vendar je bila razlika v kakovosti prevelika v korist domačega kluba Team Tvis Holstebro.

 

Ta se je pokazala že v prvem polčasu tekme na Danskem (uradno je bila v vlogi gostitelja Olimpija), ki so jo rokometašice Holstebroja dobile kar z 22 zadetki razlike. V prvih tridesetih minutah so zdesetkane slovenske podprvakinje dosegle samo pet zadetkov (5:27), Danke pa so bile absolutne gospodarice na igrišču tudi v drugem polčasu. Holstebro je tudi v tem delu igre dosegel 27 zadetkov, Olimpija pa le šest in končna razlika na semaforju je znašala kar 43 zadetkov – bilo je 54:11.

 

Povratni dvoboj, ki bo v nedeljo, 13. februarja 2011, ob 14. uri (prav tako na Danskem) bo tako zgolj formalnost, kajti Holstebro si je že z zelo visoko zmago na prvi tekmi zagotovil napredovanje v četrtfinale evropskega pokala EHF.

 

 

 

Olimpija bo obe tekmi osmine finala pokala EHF odigrala na Danskem