13. 2. 2011

Ljubljančanke visoko izgubile tudi drugo tekmo proti Holstebroju in izpadle iz pokala EHF

Olimpija je končala z nastopi v letošnjem evropskem pokalu EHF. Po porazu na sobotni prvi tekmi (11:54) so Ljubljančanke visoko izgubile tudi povratni dvoboj proti danski ekipi Team Tvis Holstebro (19:48).

Team Tvis Holstebro – Olimpija 48:19 (21:10)

Holstebro - Dvorana Grakjär Arena, gledalcev: 200, sodnika: D. Martins in R. Martins (oba Portugalska).

Team Tvis Holstebro: Toft, Kongsgaard, Kristiansen 12, Nørgaard 9, Chemnitz 7, Nielsen 5, Gustafsson 4, Pedersen 3, Jonsdottir 2, Seest 2, Jensen 2, Hundahl 1, Zeigermann 1.

Olimpija: Pogačnik, Vardijan 2, Leder, Tomše, Ilc 2, Čečkova 9, Zrimšek, Kosmač 2, Stančin 1, Čurko, Frol 3.

Sedemmetrovke: Team Tvis Holstebro 1 (1), Olimpija 4 (2).

Izključitve: Team Tvis Holstebro 6, Olimpija 6 minut.

Rokometašice Olimpije, ki so obe tekmi osmine finala evropskega pokala EHF odigrale na Danskem, so po pričakovanju izgubile tudi povratni dvoboj z domačim klubom Team Tvis Holstebro (48:19). V četrtfinale so se uvrstile Danke, ki so v seštevku obeh tekem zmagale kar s 102:30.

Zelo oslabljene Ljubljančanke (na razpolago so imele samo enajst igralk) so po sobotnem visokem porazu z 11:54 (5:27) na drugi tekmi prikazale precej boljšo igro, kar se je pokazalo tudi na končni razliki. Čeprav so imele gostiteljice (nastopile so brez Mette Gravholt in Nycke Groot) že po prvih tridesetih minutah enajst zadetkov razlike (21:10), je bilo jasno, da slovenske podprvakinje ne bodo doživele tako visokega poraza, kot so ga v soboto.

Njihov zaostanek za Dankami je bil po prvem polčasu dvakrat manjši kot dan prej (takrat 22 zadetkov, danes enajst), prav tako pa so Ljubljančanke v tem delu igre dosegle dvakrat več golov (v soboto le pet, v nedeljo deset). V nadaljevanju je prišla kakovostna razlika med ekipama seveda še bolj do izraza in Holstebro si je do konca tekme priigral 29 zadetkov razlike in se zlahka uvrstil v četrtfinale evropskega pokala EHF.

Foto: Spletna stran RK Team Tvis Holstebro

Olimpija izgubila prvo tekmo osmine finala pokala EHF proti Holstebroju s 43 zadetki razlikeLjubljančanke bodo obe evropski tekmi odigrale na Danskem