13. 2. 2011

Krim Mercator v ligi prvakinj ostal praznih rok na gostovanju pri Budućnosti v Podgorici

Rokometašice Krima Mercatorja so doživele prvi poraz v drugem delu evropske lige prvakinj. Po domači zmagi proti španskemu Itxaku (30:26) so gostovale pri Budućnosti v Podgorici in izgubile z 29:32 (12:17).

 

 

Budućnost – Krim Mercator 32:29 (17:12)

 

Podgorica – Dvorana Morača, gledalcev: 5000, sodnika: Gubica in Milošević (oba Hrvaška).

 

Budućnost: Barjaktarović (12 obramb), Miljanić, Radičević 4, Djokić 5, Jovanović 5 (3), A. Bulatović, Pecevska, M. Vukčević, Popović 5 (3), Marković, S. Vukčević, K. Bulatović 6, Mehmedović 3, Knežević 4.

 

Krim Mercator: Grubišić (14 obramb), Stefanišin (3 obrambe), Vergeljuk, Mavsar 1, Geissmann 1, Bodnjeva 3, Varlec 5, Puš, Koren 1, Janković 1, Penezić 2, Čečkova 2, Zrnec 2, Lekić 11 (5).

 

Sedemmetrovke: Budućnost 7 (6), Krim Mercator 5 (5).

 

Izključitve: Budućnost 4 minute, Krim Mercator 2 minuti.

 

 

Tekma v dvorani Morača v Podgorici se je začela z desetminutno zamudo, ker so domači navijači tik pred začetkom zmetali na igrišče veliko papirnatih konfetov, ki so jih morali nato organizatorji počistiti. V uvodnih minutah so bile gospodarice na igrišču Črnogorke, ki so nekajkrat povedle z dvema zadetkoma prednosti (2:0, 3:1, 4:2), vendar so jih slovenske prvakinje v osmi minuti prvič ujele (4:4). Toda ne za dolgo, kajti Budućnost je nato med 9.in 17. minuto naredila delni izid 5:0 in povedla z 9:4.

 

Po minuti odmora, ki jo je vzela Krimova trenerka Marta Bon, njene igralke sprva niso pokazale boljše igre, kajti gostiteljice so imele v 20. minuti še vedno pet zadetkov prednosti (11:6). Toda nato  se je poteza s tesnim pokrivanjem Bojane Popović izkazala za pravo in po petih zaporednih zadetkih v dobrih štirih minutah je sledilo drugo izenačenje v Podgorici (11:11). Toda na žalost je bilo tudi zadnje na tekmi, kajti Črnogorke so si v zadnjih minutah prvega polčasa znova priigrale visoko prednost, z zadetkom s sedmih metrov po izteku igralnega časa pa je Marija Jovanović poskrbela za vodstvo s 17:12.

 

Tudi začetek drugega polčasa ni obetal nič dobrega,kajti rokometašice Budućnosti so si že po šestih minutah (z dvema doseženima zadetkoma med izključitvijo Maje Zrnec) priigrale najvišjo prednost pred domačimi navijači – na semaforju je bilo 21:14. Čeprav so slovenske prvakinje naredile zelo veliko tehničnih napak, malce pa sta jim "nagajala" tudi hrvaška sodnika, so predvsem po zaslugi vratarke Jelene Grubišić (skupaj 14 obramb, od tega enajst v drugem polčasu) in učinkovite Andree Lekić (z 11 zadetki je bila prva strelka tekme) počasi vendarle začele zmanjševati zaostanek.

 

Kljub temu so v 53. minuti še vedno zaostajale za pet zadetkov (23:28), čeprav so s tesnim pokrivanjem odlično odrezale najnevarnejše igralke domačega kluba. Toda s tremi zadetki zapored (dvakrat je bila uspešna Andrea Lekić, enkrat pa švicarska krožna napadalka Ariane Geissmann) je Krim Mercator v 57. minuti zaostajal samo še s 26:28 in v Podgorici se je obetala dramatična končnica. V naslednji minuti je Marija Jovanović uspešno izvedla sedemmetrovko za Budućnost za vodstvo z 29:26, vendar je Lekićeva še v isti minuti znova poskrbela samo za minus dva (27:29).

 

Tudi v naslednjem napadu črnogorske ekipe sta sodnika pokazala na sedemmetrovko, ki jo je Jovanovićeva znova spremenila v zadetek (30:27). Na nasprotni strani je za Krim Mercator zadela Andrea Penezić (to je bil šele njen drugi zadetek), toda gostiteljice so si prek Jovanke Radičević spet priigrale tri zadetke naskoka (31:28). S svojim enajstim zadetkom je zadnji Krimov napad na tekmi dobro končala Lekićeva, toda ob navdušenju domačih navijačev je končni izid 32:29 postavila levoroka Katarina Bulatović, s šestimi zadetki tudi najučinkovitejša igralka Budućnosti.

 

Krim Mercator bo v tretjem krogu evropske lige prvakinj gostoval pri Otchimu v Romuniji, tekma pa bo v nedeljo, 20. februarja 2011.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Marta Bon: Preveč stvari je bilo proti nam; Tamara Mavsar: V Stožicah bo zmaga naša