15. 2. 2011

Selektor Boris Denič objavil seznam 28 igralcev za kvalifikacijski tekmi s Poljsko za EP 2012

Boris Denič, selektor moške članske reprezentance Slovenije, je objavil seznam 28 igralcev za tekmi proti Poljski v kvalifikacijah za nastop na EP 2012 v Srbiji. Slovenski rokometaši se bodo s Poljaki najprej pomerili v sredo, 9. marca 2011, ob 20.15 v dvorani Stožice, povratna tekma pa bo tri dni kasneje na Poljskem.

 

Od 28 igralcev na Deničevem seznamu za tekmi z izbrano vrsto Poljske jih 19 igra v slovenskih klubih, devet pa jih nosi drese tujih. Na seznamu kandidatov za reprezentanco Slovenije sta prvič Uroš Bundalo in Matej Gaber, oba igralca Loke iz Škofje Loke.

 

Kandidati za nastop v reprezentančnem dresu in člani strokovnega vodstva se bodo na pripravah zbrali v nedeljo, 6. marca 2011, v Ljubljani.

 

 

Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "V tem trenutku si najbolj želim, da vsi igralci dvignejo raven svoje forme in da bodo zdravi do tekme s Poljaki. Po mojem mnenju je dvoboj s Poljaki ključen v kvalifikacijah za nastop na EP 2012, čeprav - ne glede na našo morebitno zmago ali poraz - ne bo še prav ničesar dokončno odločenega. Je pa kasno, da bi si s točkama proti Poljakom precej olajšali delo pred nadaljevanjem kvalifikacij, ko nas nato čakajo še tri tekme: gostovanji na Poljskem in Portugalskem ter domača tekma z Ukrajino. Uspeh proti Poljski bi bil pomemben tudi za dvig samozavesti, da lahko premagamo tudi tako vrhunskega nasprotnika. Poleg tega bi bilo zelo pomembno, da tudi mi dvorano v Stožicah "odpremo" z zmago, ker bi bil to hkrati signal za naslednje tekme, da ljudje pridejo in spodbujajo rokomet tudi v Ljubljani."

 

Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije: "Zelo resno smo se lotili obeh pomembnih nalog: kako premagati Poljsko in kako napolniti dvorano v Stožicah. Naša ambicija je jasna - premagati Poljake v polni dvorani pred 12.500 gledalci. Moram priznati, da niti slučajno ne razmišljamo o tem, da nam ne bi uspelo napolniti dvorane. Da bi poskrbeli za čim boljšo promocijo rokometnega spektakla, ki bo 9. marca, smo že začeli s številnimi projekti in novostmi. Prepričan sem, da rokomet na velika vrata prihaja v novo dvorano v Ljubljani. Kar se tiče tekme, bi nam točki proti tokratnemu nasprotniku bistveno olajšali delo pred nadaljevanjem kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo naslednje leto gostila Srbija."

 

 

Foto: Slavko Kolar

 

 

SEZNAM 28 IGRALCEV ZA ČLANSKO REPREZENTANCO SLOVENIJE:

Priimek Ime Klub
BAJRAM Dino Gorenje Velenje
BEZJAK Marko Gorenje Velenje
BILBIJA Nenad Valladolid (Španija)
BOMBAČ Dean Cimos Koper
BRUMEN Matjaž Cimos Koper
BUNDALO Uroš Loka
CEHTE Klemen Gorenje Velenje
ČEMAS Matevž Slovan
DOBELŠEK Jure Cimos Koper
DOLENEC Jure Loka
GABER Matej Loka
GAJIČ Dragan Maribor Branik
KAVAŠ Boštjan Wisla Plock (Poljska)
KAVTIČNIK Vid Montpellier (Francija)
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško
MIKLAVČIČ David Gorenje Velenje
NATEK Jure Magdeburg (Nemčija)
PROŠT Primož Bjerringbro-Silkeborg (Danska)
PUCELJ Peter Bosna (Bosna in Hercegovina)
RAZGOR Simon Maribor Branik
ŠKOF Gorazd Zagreb (Hrvaška)
SKOK Matevž Gorenje Velenje
SKUBE Sebastian Cimos Koper
ŠPILER David Zagreb (Hrvaška)
SUŠIN Jure Trimo Trebnje
VRAN Jure Cimos Koper
ZORMAN Uroš Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
ŽUŽEK Gorazd fizioterapevt
KADRIJA Sokol maser
STANIĆ Radivoje tehnični vodja
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance
ČAJAVEC Rudi zdravnik
EP 2012 - KVALIFIKACIJE (CELOTEN SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)V Stožicah se 9. marca 2011 obeta rokometni spektakel - tekma moških reprezentanc Slovenije in PoljskeČetrta seja predsedstva RZS bo v sredo, 16. februarja 2011, ob 15. uri v Ljubljani40 kandidatov za moško člansko in mladinsko reprezentanco čaka testiranje v Ljubljani