20. 2. 2011

Miro Požun: Vsi so pričakovali poraz; Bogdan Wenta: Igrali smo drugače, kot je bil dogovor

Veliko slavje igralcev in članov strokovnega vodstva Celja Pivovarne Laško po koncu tekme je bilo več kot zasluženo. V zelo oslabljeni zasedbi so Celjani še drugič v tej sezoni premagali Kielce.

Miro Požun, trener Celja Pivovarne Laško: "Tekma je bila za nas po eni strani težka, po drugi pa lahka. Težka zato, ker so Kielce vrhunsko moštvo, mi pa imamo zdesetkano ekipo. Lahka pa zato, ker na tej tekmi nismo imeli česa izgubiti. Vsi so pričakovali naš poraz, zato smo lahko v tekmo šli sproščeno. Ampak kljub temu v prvem polčasu preveč spoštovali nasprotnika in nismo prišli do svoje igre. Ko pa smo začutili, da Kielce vendarle niso takšen "bavbav", smo začeli igrati bolj borbeno, pomagali pa so nam tudi gledalci z navijanjem in nam dali dodatno spodbudo. Najbolj sem vesel, da smo v zadnjem delu tekme v napadu igrali zelo tekoč rokomet, zaradi česar smo prihajali do večih priložnosti in tudi zadetkov. Na koncu se nam je super izšlo, tudi z malce sreče, kajti brez nje tudi v športu ne gre. Vesel sem predvsem zaradi kluba, ki je v težki situaciji, zaradi igralcev, ki so ostali v Celju, prav tako tudi zaradi sebe in mojih sodelavcev. Dobili smo potrditev, da smo na pravi poti in da moramo graditi naprej."

Gašper Marguč, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Igralci smo imeli potihoma v mislih zmago, a na začetku nas je malce stisnila trema. Igrali smo v krču, v drugem polčasu pa nam je igra precej bolj stekla. Okoli 40. minute, ko so gledalci vstali na noge, nas je to kar poneslo po igrišču. V obrambi smo igrali zelo kakovostno, v napadu pa dosegli nekaj lahkih zadetkov. Na koncu smo imeli tudi malce sreče. Verjamem, da je malokdo pričakoval, da bomo slavili proti Poljakom."

Bogdan Wenta, trener Kielc: "Čestitke Celjanom za zmago. V Celje smo prišli z velikimi možnostmi za uspeh in dobro pripravljeni. Dobro smo analizirali igro naših nasprotnikov, saj smo imeli posnetke treh njihovih tekem iz slovenske lige in dvoboja s Chamberyjem v Franciji. Zato tudi nisem presenečen nad celjsko igro proti nam, saj smo vedeli, od kod nam prežijo glavne nevarnosti. V klubu je še vedno ostalo nekaj starejših in izkušenejših igralcev, poleg njih pa so mladi,ki so željni igre in dokazovanja. Predvsem v prvem polčasu smo igrali dobro in skoraj vse nam je uspevalo, v drugem pa nam nikakor ni steklo. V obrambi smo imeli preveč težav, v tem elementu igre smo preveč popustili in nasprotniki so nas začeli "prebijati" v obrambi. Posledica slabše igre v obrambi je bilo tudi dejstvo, da skorajda nismo imeli protinapadov in lahkih zadetkov. Ko je Celje prišlo v vodstvo, smo začeli igrati precej drugače, kot smo bili dogovorjeni. Domače moštvo je na koncu zasluženo zmagalo z zadetkom razlike."

Marcus Cleverly, vratar Kielc: "Dobro smo se pripravljali na tekmo, verjeli smo vase in v Celje smo seveda prišli po zmago. Prepričani smo bili, da bomo Celjane silili v napake in jih nato kaznovali. Pričakovali smo več njihovih napak, toda na igrišču se je zgodilo prav obratno – domači rokometaši so kaznovali naše napake. S hitrimi in lahkimi zadetki je Celje prevesilo tehtnico na svojo stran. V prvem polčasu smo igrali dobro, v drugem pa se je naša igra razblinila. Zelo smo razočarani, saj smo pričakovali zmago."

Senzacija v Zlatorogu - Celjani spravili na kolena favorizirane Kielce