23. 2. 2011

Kandidatke za reprezentanco letnika1996 so se zbrale na treningih v Ajdovščini in Novem mestu

Kandidatke za slovensko reprezentanco letnika 1996 in mlajše so se zbrale na preglednih treningih. Igralke s področja zahoda so trenirale v Ajdovščini, rokometašice s področja centra pa v Novem mestu.

Najprej so se v športni dvorani Police v Ajdovščini zbrale kandidatke za reprezentanco letnika 1996 s področja zahoda. Trener Milan Ramšak, ki nadaljuje s selekcioniranjem te generacije, skupaj s področno trenerko zahoda Nino Furlan, je na trening povabil 28 igralk. To je bil že drugi pregledni trening deklic zahoda.

Po uvodnem nagovoru so se dekleta pod vodstvom Nikole Radiča temeljito ogrela, nato pa nadaljevala s situacijsko vadbo napada. Na koncu so dekleta, razdeljena v tri ekipe, med seboj odigrala tekme. Vsi, ki so dekleta opazovali med igro, so mnenja, da gre za ponovno nadarjeno generacijo, ki ji je potrebno v prihodnosti omogočiti dovolj skupnih treningov.

Nato so se v športni dvorani Marof v Novem mestu zbrale še kandidatke za reprezentanco letnika 1996 s področja centra. To je bil zaključek akcij prvega dela preglednih treningov deklic letnikov 1996 in 1997 po posameznih področjih. Tokratni trening je potekal v Novem mestu, kjer so se domačini na čelu z Janezom Štrukljem zelo potrudili za dobro počutje deklet.

Dekleta so se po uvodnem nagovoru najprej ogrela, nato pa nadaljevala s situacijsko vadbo napada in na koncu razdeljene v tri ekipe odigrala še turnir. Po teh treningih bo sledil izbor posameznih področnih reprezentanc in igranje treh turnirjev v obdobju med marcem in majem 2011.