15. 3. 2011

Na letošnjem svetovnem prvenstvu v Grčiji slovenski mladinci znova v skupini s Švedsko

Letošnje svetovno prvenstvo za mladince bo od 17. do 31. julija v Grčiji. Na osnovi žrebanja bo slovenska reprezentanca nastopila v skupini C s Švedsko, Grčijo, Katarjem, Alžirijo in petouvrščeno reprezentanco z ameriškega prvenstva.

 

V Grčiji bo na tekmovanju pod okriljem Mednarodne rokometne zveze (IHF) nastopilo 24 reprezentanc, ki so jih na osnovi žrebanja razdelili v štiri skupine s po šestimi moštvi. Iz vsake predtekmovalne skupine se v drugi del SP uvrstijo po tri najboljše reprezentance iz vsake skupine, pri čemer se križata skupini A in B ter C in D.

 

Slovenski mladinci, ki so na lanskem evropskem prvenstvu osvojili bronasto kolajno, so imeli na žrebanju precej sreče. Njihovi nasprotniki v prvem delu tekmovanja bodo Švedi (z njimi so Slovenci igrali že v kvalifikacijah za EP in nato tudi na samem evropskem prvenstvu), Grki, Katarci, Alžirci in petouvrščena reprezentanca ameriškega prvenstva.

 

V drugem delu SP se bodo Slovenci križali s skupino D, v kateri so Srbija, Francija, Egipt, tretja reprezentanca ameriškega prvenstva, četrta azijskega prvenstva in prvak Oceanije. Glavne priprave slovenske moške mladinske reprezentance pod vodstvom selektorja Slavka Iveziča za nastop na SP v Grčiji se bodo začele konec junija.

 

 

SKUPINE NA MLADINSKEM SP V GRČIJI:

 

 

Skupina A: Danska, Nemčija, drugouvrščena reprezentanca ameriškega prvenstva, Rusija, Južna Koreja, tretjeuvrščena reprezentanca azijskega prvenstva

 

Skupina B: Portugalska, zmagovalec ameriškega prvenstva, Španija, Madžarska, Tunizija, četrtouvrščena reprezentanca ameriškega prvenstva

 

Skupina C: Slovenija, Švedska, Grčija, Katar, Alžirija, petouvrščena reprezentanca ameriškega prvenstva

 

Skupina D: Srbija, Egipt, Francija, tretjeuvrščena reprezentanca ameriškega prvenstva, četrtouvrščena reprezentanca azijskega prvenstva, prvak Oceanije.