17. 3. 2011

Trenerka Marta Bon bo po koncu letošnje sezone zapustila vrste Krima Mercatorja

Marta Bon v naslednji sezoni ne bo več trenerka Krima Mercatorja. Bonova je to sporočila na današnji novinarski konferenci kluba z Galjevice pred sobotno tekmo lige prvakinj proti Oltchimu, ob tem pa je objavila tudi izjavo za javnost.

"Ne želim pogovorov o nadaljevanju pogodbe, ker želim, da Krim v miru sestavlja ekipo za prihodnost. Sama vem, kako pomembno je, da trener sodeluje pri sestavi ekipe. Zato sem to želela narediti korektno, prav zaradi tega, da bodo v miru delali v prihodnje," je na novinarski konferenci v Ljubljani svojo odločitev čustveno pojasnila Marta Bon, ki je slovenske prvakinje prevzela leta 2008, in dodala: "Po temeljitem premisleku sem sklenila, da se s klubom ne bom pogovarjala o možnosti za nadaljevanje sodelovanja."

V izjavi za javnost je Bonova zapisala, da se Krimu zahvaljuje za dosedanje sodelovanje in dodala: "Menim, da smo v tem triletnem ciklusu dobro sledili začrtani strategiji in postavili dobre temelje 'novega Krima'. V rokometnem klubu Krim Mercator so tako v igralskem kadru kot v strokovnem vodstvu posamezniki velikih potencialov in dobri ljudje. Vsem želim veliko uspehov v prihodnje - tako vodstvu, igralkam, članom strokovnega vodstva kot navijačem."

Bonova je vodstvu kluba predlagala, da v najkrajšem možnem času imenuje novega trenerja, kar bi se lahko zgodilo že naslednji torek, ko se bo sestal upravni odbor kluba. Med glavnimi kandidati za trenersko mesto na Galjevici je zdajšnji selektor ženske članske reprezentance in nekdanji Krimov trener Tone Tiselj (ta je krimovke dvakrat popeljal do naslova evropskih prvakinj), za katerega pa je pravzaprav bolj ali manj že jasno, da bo prav on naslednik Bonove.

"Tone Tiselj je zagotovo eden od kandidatov," je bila diplomatska prokuristka kluba Tanja Polajnar, ki se je Bonovi tudi zahvalila za vse opravljeno delo, in dodala, da imajo sicer veliko ponudb za mesto trenerja. Ob tem je Polajnarjeva pojasnila, da so bili v klubu zelo presenečeni in razočarani, ko so dobili njeno izjavo, saj naj bi se z njo želeli pogovarjati o podaljšanju dosedanjega sodelovanja.

Novi trener in naslednik Bonove bo verjetno moral zapolniti tudi precej vrzeli v igralskem kadru, saj se po tej sezoni pogodbe iztečejo številnim nosilkam Krimove igre. Med drugimi Andrei Lekić (povezujejo jo s prestopom v Györi), Jeleni Grubišić, Tamari Mavsar, Sergeji Stefanišin, Alji Koren in Dragani Cvijić, ki je domnevno tik pred prestopom k Budućnosti iz Podgorice, ponudbo danskega Viborga naj bi imela Andrea Penezić...

Marta Bon je vodenje Krima Mercatorja prevzela pred začetkom tekmovalne sezone 2008/09, s klubskim vodstvom pa si je postavila triletno strategijo razvoja in cilje. Ta se končuje z letošnjo sezono, ko naj bi krimovke posegle po evropskem vrhu ali pa se mu vsaj zelo približale, vendar se to ni zgodilo. Pod vodstvom Bonove se je Krim Mercator v treh sezonah trikrat uvrstil med najboljših osem ekip v evropski ligi prvakinj, toda napredovanja v polfinale ni zmogel. V domačem prvenstvu in pokalu je Bonova po pričakovanju osvojila vse možne lovorike.

Bonova bo v vsakem primeru letošnjo tekmovalno sezono končala kot trenerka Krima Mercatorja. Od Evrope se bo poslovila na tekmi zadnjega kroga lige prvakinj, ko njena ekipa v soboto, 19. marca 2011, ob 17.30 v Stožicah gosti romunski klub Oltchim.

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Znana polfinalna para zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja za ženske v ZagorjuKrim Mercator se je po neuspehu v Španiji dokončno poslovil od polfinala lige prvakinjMarta Bon in Maja Zrnec računata na Krimov uspeh na gostovanju pri ItxakuAndrea Lekić: Očitno se nismo dobro pripravile na tekmo; Alja Janković: Obramba je bila zaničKrimovke v ligi prvakinj doživele tretji zaporedni poraz, tokrat uspešnejša BudućnostSlovenske prvakinje v četrtem krogu v Stožicah gostijo Budućnost iz PodgoriceDekleta z Galjevice proti Oltchimu v Romuniji izgubila s štirimi zadetki razlike