1. 4. 2011

Tri slovenske moške klube čakajo povratne četrtfinalne tekme v evropskih pokalih

Konec tedna bodo na povratnih četrtfinalnih tekmah v evropskih pokalih nastopili tudi trije slovenski klubi. Gorenje (pokal EHF) bo v nedeljo gostilo nemški Göppingen, medtem ko bosta ostala naša predstavnika v soboto gostovala: Maribor Branik (pokal pokalnih zmagovalcev) pri San Antoniu v Španiji, Cimos (pokal challenge) pa pri moštvu Azoty Pulawy na Poljskem.

GORENJE VELENJE – GÖPPINGEN (nedelja, 3. april 2011, ob 17.00): Da je vodilno moštvo slovenske lige po poškodbi organizatorja igre Marka Bezjaka v krizi, je potrdila že prva četrtfinalna tekma evropskega pokala EHF v Nemčiji. Moštvo trenerja Branka Tamšeta je proti Göppingenu izgubilo kar s trinajstimi zadetki razlike (20:33), tako da bo povratni dvoboj v Rdeči dvorani zgolj formalnost. Krizo velenjskega moštva je še dodatno poglobil sredin ligaški poraz na derbiju proti Celju Pivovarni Laško v dvorani Zlatorog, po katerem ima Gorenje pred edinim zasledovalcem Cimosom samo še točko prednosti.

Od tega, da je moštvo v krizi, ne beži niti trener Branko Tamše. "Povratna tekma z Göppingenom prihaja za nas ob nepravem času. Očitno smo v krizi, tudi po psihološki plati, moji varovanci pa igrajo nezanesljivo in ne verjamejo v svoje sposobnosti," ocenjuje trener velenjskega kluba Branko Tamše. Kljub temu dodaja: "V nedeljo bomo skušali odigrati čim bolje proti močni nemški ekipi in se vsaj z zmago posloviti od letošnje sezone v Evropi."

AMAYA SPORT SAN ANTONIO – MARIBOR BRANIK (sobota, 2. april 2011, ob 18.30): Španski klub, ki je bil leta 2001 tudi evropski prvak, je že v dvorani Tabor upravičil vlogo velikega favorita in zmagal s 34:28. Sredi drugega polčasa so gostje s Pirenejskega polotoka vodili že z desetimi zadetki prednosti (27:17), v igri Mariborčanov pa se je precej poznala odsotnost poškodovanega hrvaškega rokometaša Damirja Batinovića, ki tudi na povratnem dvoboju evropskega pokala pokalnih zmagovalcev v Pamploni ne bo mogel pomagati svojim soigralcem.

"Zavedamo se, da smo vse možnosti za morebitno napredovanje v polfinale zapravili že na prvi tekmi v Mariboru. Navkljub temu si želimo, da bi v Pamploni odigrali čim bolj kakovostno. Na žalost še vedno ne moremo računati na poškodovanega Damirja Batinovića, ki je pomemben člen v naši ekipi. Toda ne glede na to pa prepričan, da bodo drugi moji rokometaši zaigrali po svojih najboljših močeh in da se bomo dostojno poslovili od evropskega tekmovanja," napoveduje trener mariborskega kluba dr. Marko Šibila.

AZOTY PULAWY – CIMOS KOPER (sobota, 2. april 2011, ob 18.00): Edini od treh slovenskih klubov, ki si je na prvi četrtfinalni tekmi priigral zmago, je bil Cimos v evropskem pokalu challenge. Pred domačimi gledalci v dvorani Bonifika so si Koprčani proti poljskemu klubu Azoty Pulawy priigrali zajeten kapital sedmih zadetkov (33:26) pred sobotnim povratnim obračunom v gosteh. Ta bi moral zadoščati za napredovanje v polfinale, čeprav bo Cimos na Poljskem zaigral v oslabljeni zasedbi.

Kljub visoki prednosti iz Bonifike trener Fredi Radojkovič opozarja, da ni še prav ničesar odločenega. "Vsaka tekma je zgodba zase, od svojih varovancev pa bom izrecno zahteval, da pozabijo na prednost iz Kopra. Na to se res ne smemo ozirati, naš cilj je nova zmaga," pravi Fredi Radojkovič, ki na Poljskem ne bo mogel računati na vse rokometaše: "Imamo nekaj zdravstvenih težav. Med potniki ni Robija Konečnika, težave s kolenom ima tudi vratar Darko Stanić, tako da bodo morali odgovornost prevzeti drugi igralci."

Foto: Spletna stran RK Maribor Branik