2. 4. 2011

Rokometašice Krke prve finalistke zaključnega turnirja slovenskega pokala v Zagorju

Na zaključnem turnirju slovenskega pokalnega tekmovanja za ženske (Pokal z' dežele) v Zagorju sta se na prvi polfinalni tekmi pomerila Krka in Žalec. Uspešnejši je bil klub iz Novega mesta, ki je zmagal s 35:19 (14:13).

 

 

Krka - Žalec 35:19 (14:13)

 

Zagorje – Športna dvorana, gledalcev: 120, sodnika: Klančar in Terazanovič (oba Ribnica).

 

Krka: Korenič, Murn, Maršič, Čigoja 3, Veble 4, Videnič 5, Hribar 1 (1), Bačar, Kek, Dvornik, Rojc 2, Kastelec, Skutnik 4, Rudman 1, Nadu 3, Derčar 12 (10).

 

Žalec: Križan, Feldin 3, Krajner, Kramer 1, Selovšek, Sutaj 3, Gaber 2, Turnšek 1, Plaskan 1, Ščurek 3, Pirc 5 (2), Petek, Voglar.

 

Sedemmetrovke: Krka 11 (11), Žalec 4 (2).

 

Izključitve: Krka 6 minut, Žalec 8 minut.

 

 

Rokometašice Krke so si na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja Slovenije v dvorani v Zagorju kot prve priigrale vstopnico za nastop v velikem finalu. Novomeščanke so si z visoko zmago proti Žalčankam (35:19) priigrale prvi nastop v finalu v klubski zgodovini, čeprav so imele v prvem polčasu velike težave z zadnjeuvrščeno ekipo slovenske lige.

Krka je v prvih tridesetih minutah igrala precej v krču, zato si je proti mladim Žalčankam, ki so zaigrale povsem sproščeno in neobremenjeno, do odhoda na odmor priigrala samo zadetek prednosti. Toda v drugem polčasu je prišla do izraza kakovostna razlika med ekipama in Krka se je po dveh tretjih mestih na pokalnih tekmovanjih prvič uvrstila v finale.

 

Tako se je prvi polfinalni dvoboj v Zagorju končal kar s 16 zadetki razlike v korist ekipe z Dolenjske, ki jo vodi trener Salvador Kranjčič. V tem delu igre so Novomeščanke v tridesetih minutah dosegle kar 21 zadetkov, Žalčanke pa le šest.