2. 4. 2011

Cimos na povratni tekmi remiziral na Poljskem in se uvrstil v polfinale pokala challenge

Rokometaši Cimosa so se uvrstili v polfinale evropskega pokala challenge. Po zmagi proti klubu Azoty Pulawy v Kopru (33:26) so na povratnem dvoboju na Poljskem iztržili neodločen izid – 25:25.

 

 

Azoty Pulawy - Cimos Koper 25:25 (15:14)

 

Pulawy - Športna dvorana, gledalcev: 700, sodnika: Rutkovskis in Dzerve (oba Latvija).

 

Azoty Pulawy: Wyszomirski, Steczniewski, Gowin 4, Sieczkowski 1, Placzkowski 2, Zinčuk 5, Pomiankiewicz, Kus, Witkowski 1, Semenov, Afanasjev, Szyba 4, Sieczka 6, Zydron 2.

 

Cimos Koper: Stanić, Vran, Skoko 5, Dobelšek 1, Mirković 1, Brumen 2, Elezović 3, Bombač 3, Krivokapić 4, Skube 3, Mlakar 3, Rapotec, Osmajić.

 

Sedemmetrovke: Azoty Pulawy 0, Cimos Koper 5 (3).

 

Izključitve: Azoty Pulawy 8 minut, Cimos Koper 6 minut.

 

 

Koprčani so se zanesljivo uvrstili v polfinale evropskega pokala challenge. Po prepričljivi zmagi na prvi tekmi pred domačimi gledalci v Bonifiki s sedmimi zadetki razlike (33:26) so na povratnem dvoboju na Poljskem iztržili neodločen izid (25:25) in se uvrstili med štiri najboljše klube v tem pokalu. Polfinalnega tekmeca bodo rokometaši Cimosa dobili v torek, 5. aprila, na žrebanju na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

 

Povratno tekmo v mestu Pulawy so bolje začeli gostitelji, ki so povedli s 7:3 in več kot prepolovili zaostanek iz Kopra. Po minuti odmora, ki jo je zahteval gostujoči trener Fredi Radojkovič, so se rumeno-modri vendarle zbrali in kmalu nadoknadili zaostanek, po izenačeni igri pa so na odmor odšli le z zadetkom zaostanka (14:15).

 

V drugem polčasu so Primorci odlično zaigrali in v uvodnih 13 minutah gostiteljem dopustili, da so dosegli zgolj en zadetek. Koprčani so si priigrali štiri gole prednosti, nato pa so se nekoliko uspavali, zaigrali manj preudarno, popustila pa jim je tudi zbranost, a napredovanje v polfinale niti za trenutek ni bilo ogroženo.

 

Napake gostujočega moštva so Poljaki izkoristili in iztržili vsaj neodločen izid. S končnim razpletom sta bili zadovoljni obe strani: Poljaki pred domačimi gledalci niso izgubili, Koprčani pa so se uvrstili v polfinale evropskega pokala challenge.

 

Pri Cimosu je bil strelsko najbolj razpoložen krožni napadalec Bojan Skoko, ki je petkrat zatresel mrežo domačega kluba Azoty Pulawy, izkazal pa se je spet vratar Jure Vran, ki je zbral kar 18 obramb.