2. 4. 2011

Maribor Branik po porazu v Španiji končal z nastopi v pokalu pokalnih zmagovalcev

Igralci Maribora Branika so izgubili tudi povratno četrtfinalno tekmo v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev. Španski San Antonio jih je po zmagi v dvorani Tabor (34:28) premagal tudi pred domačimi gledalci v Pamploni (35:27).

 

 

Amaya Sport San Antonio - Maribor Branik 35:27 (16:14)

 

Pamplona - Univerzitetna dvorana, gledalcev: 900, sodnika: Herczeg in Südi (oba Madžarska).

 

Amaya Sport San Antonio: Ristanović, Lucau, Ševaljević 8 (3), Guardiola 4, Borragan 3, Mindegia, Vargas, Meoki 2, Alvarez 3, Urdiales 2, Gonzalez 1, Crowley 1, Rašić, Aquirrezabalaga 11 (2).

 

Maribor Branik: Čudič, Grm, Vrečar, Oštir, Gregorc 1, Razgor 3, Pučnik 4, Nikolič 1, Fister, Ivančič 4, Kleč, Gajič 6 (1), Mačkovšek 4, Tominec 4.

 

Sedemmetrovke: Amaya Sport San Antonio 7 (5), Maribor Branik 2 (1).

 

Izključitve: Amaya Sport San Antonio 10 minut, Maribor Branik 6 minut.

 

 

Mariborski rokometaši so se v svoji krstni sezoni na mednarodnem prizorišču poslovili v četrtfinalu evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. Najprej so izločili češki Banik iz Karvine, nato srbsko Kolubaro iz Lazarevca (oba nasprotnika so premagali po dvakrat - tako doma kot v gosteh), v četrtfinalu pa je bil obakrat za njih premočan Amaya Sport San Antonio, nekdanji zmagovalec lige prvakov (2001) iz španske Pamplone.

 

Izbranci trenerja Marka Šibile so sijajno začeli povratno tekmo v Pamploni. Z dobro igro v obrambi in učinkovitim napadom so v 19. minuti povedli kar z 12:7 in imeli celo priložnost, da povišajo na šest zadetkov prednosti. Toda Španci so se po bledem začetku vendarle prebudili, zaigrali veliko bolj kakovostno in učinkovito, ob tem pa so spretno izkoriščali tudi napake mariborskih rokometašev.

 

Na krilih Gedeona Guardiole in Alberta Aguirrezabalaga so z delnim izidom 9:2 poskrbeli za preobrat in na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (16:14). Takoj na začetku drugega polčasa so gostitelji nadaljevali z ritmom iz druge polovice prvega dela igre. Navkljub temu so jih Mariborčani v 43. minuti ujeli, za 21:21 pa je zadel Borut Mačkovšek.

 

Nato so domači rokometaši ponovno prestavili v višjo prestavo in iz minute v minuto večali razliko. V 53. minuti je Aguirrzabalaga zadel za 28:24 in mariborski rokometaši so se malce prehitro sprijaznili s porazom, kar se je posledično poznalo tudi na končnem izidu, kjati gostitelji so do zadnjega znaka sirene prednost celo podvojili (35:27).