3. 4. 2011

Zagorjanke po zmagi proti Žalcu osvojile tretje mesto na zaključnem turnirju slovenskega pokala

Tretje mesto na zaključnem turnirju slovenskega pokala (Pokal z' dežele) v Zagorju so osvojile domače rokometašice. Igralke Zagorja GEN-I so visoko premagale Žalec s 40:21 (21:11).

Zagorje GEN-I – Žalec 40:21 (21:11)

Zagorje – Športna dvorana, gledalcev: 150, sodnika: Lah in Sok (oba Podravje).

Zagorje GEN-I: Pikl, Djurovič, S. Lipovšek 5, Hace, Irman 9, Kikanovič 2, Rebolj 4 (1), Bratec, Okleščen 6, Ivanc 1 (1), Oven 3, Ljubas 3, Jeglič 3 (1), Š. Lipovšek, Stsiapanova 4.

Žalec: Križan, Fedlin 2, Krajner 3, Kramer 1, Sedovšek, Sutaj 5, Gaber 1, Turnšek 3 (1), Plaskan, Pirc 6 (2), Petek, Voglar.

Sedemmetrovke: Zagorje GEN-I 4 (3), Žalec 4 (3).

Izključitve: Zagorje GEN-I 8 minut, Žalec 8 minut.

Tekma za končno tretje mesto na zaključnem turnirju letošnjega slovenskega pokalnega tekmovanja se je končala s prepričljivo zmago gostiteljic. Žalčanke so se rokometašicam Zagorja GEN-I enakovredno upirale samo do izida 9:8, nato pa je ekipa trenerja Bojana Voglarja naredila delni izid 8:0 in povedla s 17:8.

Že do konca prvega polčasa so si Zagorjanke priigrale deset zadetkov naskoka (21:11), v drugem pa je še bolj prišla do izraza očitna kakovostna razlika med kluboma. Domače rokometašice so prednost skoraj podvojile in dvoboj za "bronasto kolajno" za  letošnji Pokal z' dežele se je končal kar z devetnajstimi zadetki razlike (40:21) v njihovo korist.