3. 4. 2011

Gorenje se je kljub zmagi proti Göppingenu poslovilo od nastopanja v pokalu EHF

Na povratni četrtfinalni tekmi evropskega pokala EHF je Gorenje v Rdeči dvorani premagalo Göppingen s 26:22 (11:10). Kljub temu se je v polfinale uvrstil nemški klub, ki je bil na prvi tekmi pred domačimi gledalci boljši s 33:20.

 

 

Gorenje Velenje - Göppingen 26:22 (11:10)

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Mäkinen in Jonsson (oba Švedska).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Skok, Medved 3, Manojlović 1, Stanojević, Svetelšek, Cehte 4, Miklavčič 6, Musa 2, Štefanič 1 (1), Golčar 4, Gams 4, Bajram 1, Šimič.

 

Göppingen: Tahirović, Weiner, Kneule 1, Oprea 5, Thiede 6, Schöne 1, Späth, Kaufmann, Mrvaljević 3, Haass 1, Häfner, Gutbrod 2, Schubert 3 (1).

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (1), Göppingen 1 (1).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 6 minut, Göppingen 8 minut.

 

 

Rokometaši iz Šaleške doline so se dostojno poslovili od letošnjega evropskega pokala EHF. V četrtfinalu so naleteli na zelo močne Nemce in na prvi tekmi v gosteh doživeli boleč poraz (20:33), na povratni tekmi pred domačimi gledalci v Rdeči dvorani pa so izbranci Branka Tamšeta nekajkrat resno zagrozili gostom iz Göppingena.

 

V prvem polčasu se je pred vsega 500 gledalci odvijal dokaj izenačen boj. Pobudo je bila sicer vseskozi na strani gostiteljev, a gosti so jih navkljub temu onemogočali in v kali zatirali vse njihove poskuse za občutnejše vodstvo. V drugi polovici tekme so se Nemcem nekajkrat pošteno zašibile noge, še posebej pa v 47. minuti, ko so Tamšetovi izbranci povedli z osmimi zadetki prednosti (23:15).

 

Velenjsko moštvo je bilo v silnem naletu, nato pa je naredilo nekaj tehničnih napak. To so izkušeni in kakovostni igralci nemške zasedbe s pridom izkoristili in tekmo mirno pripeljali do srečnega konca.

 

V velenjski ekipi je bil strelsko najučinkovitejši slovenski reprezentant David Miklavčič, v nemški pa kar 202 centimetra visoki Michael Thiede. Oba sta dosegla po šest zadetkov.

 

 

 

Maribor Branik po porazu v Španiji končal z nastopi v pokalu pokalnih zmagovalcevCimos na povratni tekmi remiziral na Poljskem in se uvrstil v polfinale pokala challengeTri slovenske moške klube čakajo povratne četrfinalne tekme v evropskih pokalih