4. 4. 2011

Znani pari četrtfinala v evropski ligi prvakov, ponovitev lanskega finala Barcelona - Kiel

Na sedežu EHF na Dunaju so izžrebali četrtfinalne pare v evropski ligi prvakov. Že na tej stopnji tekmovanja se bosta pomerila Barcelona in Kiel, ki sta v minuli sezoni igrala v finalu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

 

V četrtfinale so se uvrstili predstavniki štirih držav. Največ klubov med osmerico ima Nemčija – štiri (Kiel, Hamburg, Rhein Neckar Löwen, Flensburg), dva prihajata iz Španije (Ciudad Real, Barcelona), po eden pa iz Francije (Montpellier) in Rusije (Čehovski medvedi).

 

Pred žrebanjem je bilo osem klubom razdeljenih v dva bobna. V prvem so bili Ciudad Real, Montpellier, Kiel in Čehovski medvedi, v drugem pa Barcelona, Hamburg, Rhein Neckar Löwen in Flensburg. Moštva iz drugega bobna so imela avtomatično določeno prvo tekmo na domačem igrišču.

 

Prve tekme četrtfinala bodo na sporedu med 20. in 24. aprilom 2011, povratne pa med 27. aprilom in 1. majem 2011. Zmagovalci četrtfinalnih dvobojev se bodo uvrstil na zaključni turnir (final four), ki ga bo konec maja znova gostil Köln.

 

Od šestih slovenskih rokometašev, ki igrajo za tuje klube in ki so se uvrstili v osmino finala, bo v četrtfinalu zaigral le Vid Kavtičnik, član francoskega Montpellierja. Po povratnih tekmah osmine finala so izpadli Gorazd Škof, David Špiler (oba Zagreb, Hrvaška), Nenad Bilbija (Valladolid, Španija), Peter Pucelj (Bosna Sarajevo, BiH) in David Koražija (Veszprem, Madžarska).

 

Na osnovi žrebanja na Dunaju se bosta že v četrtfinalu letošnjega tekmovanja pomerila kluba, ki sta v minuli sezoni igrala v finalu zaključnega turnirja. V Kölnu je v velikem finalu zmagal Kiel s 36:34 (17:20 - Jicha 11, Zeitz 6, Klein 5; Garcia Lorenzana 13, Noddesbo 6, Rutenka in Tomas po 4).

 

 

LIGA PRVAKOV - PARI ČETRTFINALA:

 

Barcelona - Kiel

 

Hamburg - Čehovski medvedi 

 

Rhein Neckar Löwen - Montpellier

 

Flensburg - Ciudad Real

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)