5. 4. 2011

Cimos se bo v polfinalu pokala challenge pomeril z romunskim klubom Stiinta Bacau

V treh evropskih pokalnih tekmovanjih za moške so danes na Dunaju izžrebali polfinalne pare. Rokometaši Cimosa iz Kopra bodo v pokalu challenge igrali proti romunskemu klubu Stiinta Bacau.

 

Med najboljše štiri klube v evropskem pokalu challenge so se poleg Cimosa uvrstili še romunski Stiinta Bacau, srbski Partizan in portugalska Benfica. Kroglice na žrebanju na sedežu EHF so odločile, da bodo polfinalni nasprotnik Koprčanov rokometaši iz Romunije.

 

Cimos bo prvo tekmo igral pred domačimi gledalci v dvorani Bonifika (23. ali 24. aprila 2011), povratno pa v Romuniji (30. aprila ali 1. maja 2011).

 

Romunski klub je na poti do polfinala najprej v tretjem krogu izločil belgijsko moštvo Initia Hasselt, potem ko je zmagal na obeh tekmah: v Belgiji je bilo 33:25 (19:12), v Bacauu pa 31:29 (14:12). V osmini finala je bil njegov nasprotnik črnogorski klub Rudar Pljevlja, Romuni pa so znova zmagali na obeh tekmah. Na gostovanju v Črni gori so bili uspešnejši z 31:22 (12:11), na povratnem dvoboju pred domačimi gledalci pa kar s 40:15 (21:9).

 

Četrtfinalni nasprotnik Stiinte Bacau je bil norveški Arendal, ki je krog pred tem izločil ljubljanskega Slovana. Romuni so prvo tekmo odigrali v domači dvorani in zmagali s 33:24 (18:14), na Norveškem pa izgubili s 23:26 (10:12), vendar je visoka prednost s prvega dvoboja zadoščala za napredovanje v polfinale evropskega pokala challenge.

 

Fredi Radojkovič, trener Cimosa: "V tem trenutku me najbolj skrbi logistika. Bacau leži na meji z Moldavijo, tako da bomo znova porabili veliko energije, da pridemo do tega romunskega mesta. Če sem iskren, našega polfinalnega tekmeca ne poznam, o njem se bom podrobno seznanil v naslednjih dneh. Bržkone je najbolj ugoden in slabši od srbskega Partizana ali portugalske Benfice. Kot sem že dejal, v tem trenutku me najbolj skrbi logistika poti do Romunije in naporen spored tekmovanja na domačem prizorišču, kjer si tekme sledijo izjemno hitro in je praktično pomembna vsaka ura."

 

 

POLFINALNI PARI:

 

 

POKAL CHALLENGE:

 

Cimos Koper (Slovenija) - Stiinta Bacau (Romunija)

 

Partizan Beograd (Srbija) - Benfica (Portugalska)

 

 

POKAL EHF:

 

Lemgo (Nemčija) - Grosswallstadt (Nemčija)

 

Göppingen (Nemčija) - Naturhouse La Rioja (Španija)

 

 

POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV:

 

Amaya Sport San Antonio (Španija) - Tremblay (Francija) 

 

Gummersbach (Nemčija) - Vardar Skopje (Makedonija)