8. 4. 2011

Pričakovanja igralcev štirih klubov pred zaključnim turnirjem pokala Pivovarne Union

Konec tedna bo celjska dvorana Zlatorog gostila zaključni turnir pokala Pivovarne Union za moške. Preberite, kakšna so pričakovanja štirih igralcev (Petar Metličić, Uroš Rapotec, Rok Golčar in Boris Bečirovič) iz štirih klubov, ki bodo igrali na zadnjem dejanju slovenskega pokalnega tekmovanja v sezoni 2010/11.

 

 

Petar Metličić, igralec Celja Pivovarne Laško: "Na papirju je polfinalni par Celje Pivovarna Laško – Cimos Koper močnejši od drugega, v katerem se bodo pomerili Velenjčani in Ribničani. Pravzaprav gre za finale pred finalom, čeprav v tako zgoščenem tekmovalnem programu, ko moraš v 24 urah odigrati dve težki tekmi, ni mogoče ničesar napovedovati. Presenečenja, še posebno v pokalu, so vedno možna. Naša prednost naj bi bila domača dvorana, toda glede na vse težave, ki smo jih imeli v letošnji sezoni, nikakor ne moremo reči, da smo v vlogi favorita. Po kakovosti je verjetno Ribnica najslabša, a celjsko moštvo v trenutni situaciji ne more in ne sme nikogar podcenjevati. Kajti v letošnji sezoni smo že velikokrat igrali slabo proti na papirju slabšim nasprotnikom, dobro pa proti boljšim moštvom. Cimos je mogoče igralsko boljši in ima boljše rezultate od nas, zato je breme favorita na njegovih ramenih. In mogoče bo zaradi tega nam malce lažje, saj ne bo takšnega pritiska. Vseeno bi radi sezono rešili s pokalno lovoriko."

 

 

Uroš Rapotec, igralec Cimosa Kopra: "Celjani so po veliki krizi spet v vzponu forme in igre, toda po drugi strani tudi mi igramo odlično v zadnjem času. Na tekmah kažemo dva povsem različna obraza – od vrhunskega do podpovprečnega. Če začnemo odlično, v nadaljevanju malce pademo, včasih pa se zgodi tudi obratno. Upam, da nam bo na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja v Celju uspelo odpraviti zelo velika nihanja v igri. Če bo tako, bomo prikazali dobro igro, naš cilj pa je seveda jasen – osvojitev pokalne lovorike. Res je, da smo dobili težkega nasprotnika v polfinalu, a tudi če bi nam žreb namenil Ribničane, bi nas čakala zahtevna naloga. Mnogi ocenjujejo, da so Ribničani najslabši klub med vsemi štirimi na zaključnem turnirju slovenskega pokala v Celju, a to je le na pairju. Papir pa, kot vemo, prenese vse."

Rok Golčar, igralec Gorenja Velenja: "Z razpletom žrebanja smo kar zadovoljni, saj smo potihoma upali, da bomo za nasprotnika dobili Ribničane. Nihče si namreč ni želel Cimosa ali Celja Pivovarne Laško. Naša prva želja je zmaga na polfinalni tekmi, nato pa še v finalu, saj si želimo dvigniti pokalno lovoriko. Kateri klub si bo v prvem polfinalu priigral napredovanje v veliki finale, je težko napovedati, kajti tako Koprčani kot Celjani imajo približno enake možnosti. Kar se nas tiče, nam je vseeno, kdo bo igral z nami v finalu. Kajti če želimo osvojiti pokal, moramo zmagati ne glede na ime nasprotnika. Je pa res, da bi nam po igri bolj ustrezal Cimos. Seveda se zavedamo, da nas čaka težka in zahtevna naloga, saj bomo v dveh dneh odigrali dve tekmi. Mislim, da smo na povratni tekmi evropskega pokala EHF proti Göppingenu v Rdeči dvorani pokazali, da vendarle prihajamo iz krize. Kar je bilo, moramo pozabiti, dati glave gor in iti naprej."

 

 

Boris Bečirovič, igralec Ribnice Riko hiš: "Lahko rečem, da smo z žrebom parov zaključnega turnirja samo delno zadovoljni. Nekoliko bolj smo si želeli, da bi se v polfinalu pomerili s Celjem Pivovarno Laško, ker vsi vemo, v kakšni situaciji se trenutno nahaja. Kljub temu ne gremo v dvorano Zlatorog z belo zastavo, ampak z željo, da si proti Gorenju vendarle priigramo napredovanje v veliki finale. Vemo, da smo bili največja želja vseh treh ostalih klubov, saj nas večina smatra za "outsiderje". toda po drugi strani imamo tudi mi svoje adute. Edini bomo lahko igrali povsem neobremenjeno, kar bi utegnila biti naša zelo velika prednost pred tekmeci. Imamo tudi kakovostno moštvo, ki lahko premaga vsakega nasprotnika. Tudi Gorenje je bilo v zadnjem času v precejšnji krizi, vendar je tekma proti Nemcem pokazala, da se velenjsko moštvo spet dviga."

 

 

Foto: Slavko Kolar