9. 4. 2011

Pokal Pivovarne Union: Cimos po zmagi proti Celju Pivovarni Laško prvi finalist v Zlatorogu

Na prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Pivovarne Union v celjski dvorani Zlatorog sta se pomerila Celje Pivovarna Laško in Cimos. Uspešnejši so bili gostje iz Kopra, ki so zmagali z 29:27 (15:13).

 

 

Celje Pivovarna Laško – Cimos Koper 27:29 (13:15)

 

Celje – Dvorana Zlatorog, gledalcev: 600, sodnika: Rižner in Teršek (oba Dol pri Hrastniku).

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Rezar (1 obramba), Alilović (11 obramb), Potočnik, Prieto, Poteko, Mlakar 4, Marguč 8 (7), Razgor, Toskić 5, Ranevski, Poklar 4, Rnić 5, Kokšarov 1, Žvižej.

 

Cimos Koper: Podpečan, Stanić (7 obramb), Vran (5 obramb), Skoko, Dobelšek, Mirković, Brumen 1, Elezović 7, Bombač 2, Poklar, Krivokapić 10 (6), Skube 5, Mlakar 4, Konečnik, Osmajić, Rapotec.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 10 (7), Cimos Koper 7 (6).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Cimos Koper 10 minut.

 

 

Začetek tekme v zelo slabo obiskanem Zlatorogu je prinesel dve izenačenji (1:1 in 2:2), gostitelji pa so si v peti minuti prvič priigrali dva zadetka prednosti (4:2). V sedmi minuti je Gašper Marguč uspešno izkoristil že tretjo zaporedno sedemmetrovko in Celjani so vodili že s 5:2. Prednost treh zadetkov so pivovarji držali do izida 7:7, nato pa je Sebastian Skube s tremi zaporednimi zadetki poskrbel za novo izenačenje (7:7 v 15. minuti).

 

Že v naslednji minuti so si rokometaši Cimosa priigrali prvo vodstvo na polfinalni tekmi v Zlatorogu (8:7), Celjani pa so tehtnico znova nagnili na svojo stran pri vodstvu z 10:9. Nato sta sodnika v manj kot pol minute zapored izključila dva igralca koprskega moštva (Uroš Elezović, Robi Konečnik) in domačini so imeli lepo priložnost za povišanje vodstva. Toda najprej so zapravili sedemmetrovko (neuspešen je bil Gašper Marguč, njegov strel pa je ustavil vratar Jure Vran), nato pa kar z dvema igralcem manj celo dobili zadetek.

 

Za izenačenje na 10:10 je poskrbel Milorad Krivokapić, ki je v tem delu igre prevzel strelsko vlogo Sebastiana Skubeta in je bil s šestimi zadetki prepričljivo najučinkovitejši igralec v prvem polčasu. Nekdanji Cimosov igralec Nejc Poklar je Celjanom prinesel novo izenačenje (11:11), v 27.minuti pa je Uroš Elezović zadel v polno za prvo vodstvo Primorcev s „plus dva“ (13:11). Razlika je v predzadnji minuti prvega polčasa narasla že na tri zadetke (15:12), na odmor pa sta kluba odšla z izidom 15:13 za Cimos.

Med izključitvijo celjskega igralca Davida Razgorja na začetku drugega polčasa so Koprčani povedli s 16:13, vendar sta nato Momir Rnić in Alem Toskić poskrbela za minimalen zaostanek (15:16). A takoj zatem je bil Alem Toskić izključen, kar je Cimos spretno izkoristil, z igralcem več dosegel dva zadetka in v 37. minuti je bilo na semaforju 18:15 za goste. Celjani so z enako mero odgovorili med izključitvijo Luka Dobelška, ko je dvakrat zadel Gašper Marguč in znižal na 17:18.

 

Tudi v nadaljevanju se je Cimosova prednost gibala od enega zadetka do treh, gostiteljem pa v tem delu igre nikakor ni uspelo ujeti rezultatskega priključka. A to se je zgodilo v 53. minuti, ko je Alem Toskić poskrbel za prvo izenačenje v drugem polčasu (26:26). Zatem sta se med strelce znova vpisala Uroš Elezović in Gašper Marguč (27:27), Celjani pa so po neuspešnem Cimosovem napadu zapravili priložnost za vodstvo.

 

V 57. minuti se je med strelce vpisal gostujoči igralec Dean Bombač za Cimosovo vodstvo z 28:27, nato pa je domači rokometaš Žiga Mlakar izsilil sedemmetrovko. Toda njegov soigralec Gašper Marguč s črte sedmih metrov ni uspel premagati vratarja Jureta Vrana, usodo Celja Pivovarne Laško (brez poškodovanega kapetana Petra Metličića, medtem ko je bil Luka Žvižej le na zapisniku) pa je s svojim sedmim zadetkom minuto in dvajset sekund pred koncem dokončno zapečatil Uroš Elezović (29:27).

 

 

 

POKAL PIVOVARNE UNION - SEZONA 2010/11Cimos po zmagi v finalu proti Gorenju tretjič osvojil slovensko pokalno lovorikoV Celju za najboljše izbrani Boris Bečirovič, Darko Stanič in Uroš ElezovićRibničani z zadetkom štiri sekunde pred koncem premagali Celjane in osvojili tretje mestoV drugem polfinalu Gorenje šele v končnici tekme strlo odpor RibničanovZnani sodniški pari za štiri pokalne tekme zaključnega turnirja v CeljuPričakovanja igralcev štirih klubov pred zaključnim turnirjem pokala Pivovarne UnionPolfinalna para v pokalu sta Celje Pivovarna Laško - Cimos in Ribnica Riko hiše - GorenjeV Ljubljani žrebanje polfinalnih parov zaključnega turnirja PPU; določeni termini vseh štirih tekem v CeljuZačetek prodaje vstopnic za tekme zaključnega turnirja pokala Pivovarne Union v celjskem ZlatoroguŽrebanje polfinalnih parov pokala Pivovarne Union za sezono 2010/11 bo 6. aprila v Ljubljani