9. 4. 2011

Pokal Pivovarne Union: Gorenje šele v končnici tekme strlo odpor Ribničanov

Drugi finalisti zaključnega turnirja pokala Pivovarne Union v Celju so postali rokometaši Gorenje. Velenjčani so šele v končnici polfinalnega dvoboja strli odpor Ribničanov in zmagali s 33:30 (15:15). V nedeljo ob 14.30 se bosta za tretje mesto pomerila Celje Pivovarna Laško in Ribnica Riko hiše, ob 17. uri pa v velikem finalu Cimos in Gorenje.

 

 

Ribnica Riko hiše – Gorenje Velenje 30:33 (15:15)

 

Celje – Dvorana Zlatorog, gledalcev: 250, sodnika: Brecelj in Deržek (oba Ajdovščina).

 

Ribnica Riko hiše: Klarič, Torlo (17 obramb), Ljubanović 3, Kovač 1, Miljak 4, Ošlak 2, Batinič, Mikulin 2 (2), Lisjak, Bečirovič 3, Pucelj 7, Abrahamsberg 8 (4), Merhar, Andoljšek, Perovšek, Košmrlj.

 

Gorenje Velenje: Gajić (10 obramb), Skok (5 obramb), Medved 1, Bezjak 1, Manojlović, Stanojević, Svetelšek, Rutar, Cehte 9, Miklavčič 5, Musa 4, Štefanič 2 (2), Golčar 7 (1), Gams 2, Bajram, Šimič 2 (1).

 

Sedemmetrovke: Ribnica Riko hiše 8 (6), Gorenje Velenje 8 (4).

 

Izključitve: Ribnica Riko hiše 8 minut, Gorenje Velenje 6 minut.

 

Rdeča kartona: Bečirovič (Ribnica Riko hiše, 47. minuta), Medved (Gorenje Velenje, 47. minuta).

 

 

Na drugi polfinalni tekmi letošnjega pokalnega tekmovanja v celjski dvorani Zlatorog je bilo do izida 7:7 kar šest izenačenj. Razlika je samo enkrat znašala več kot zadetek, ko so Ribničani v deveti minuti povedli s 7:5. Toda favorizirani Velenjčani so v slabih štirih minutah odgovorili z delnim izidom 4:0 in vodstvom z 9:7, v naslednjih minutah pa so si dvakrat priigrali že tri zadetke prednosti (11:8, 12:9).

 

Toda Ribničani, ki so že z uvrstitvijo med najboljše štiri v slovenskem pokalnem tekmovanju dosegli največji uspeh v klubski zgodovini, so vztrajni dihali za ovratnik vodilnemu moštvu ligaškega tekmovanja. Predvsem po zaslugi odličnega vratarja Mustafa Torla, ki je že v prvem polčasu zbral deset obramb, do konca polfinalne tekme pa skupaj kar 17, so v 21. minuti po treh zaporednih zadetkih znova vzpostavili ravnotežje (12:12). V zadnjih minutah prvega polčasa je Gorenje znova pobegnilo na "plus dva" (14:12, 15:13), kljub temu pa sta moštvi odšli na odmor z neodločenim izidom (15:15).

 

V drugem polčasu so si Velenjčani petkrat zapored priigrali zadetek prednosti, vendar so jih gostje venomer ujeli (od 16:16 do 20:20). Prvo občutnejšo prednost v tem delu igre je imelo Gorenje pri izidu 23:20 v 37. minuti, nato pa je ribniški vratar Mustafa Torlo v sedmih minutah obranil kar tri sedemmetrovke. V strelskih vlogah sta blestela ribniška krilna igralca Jan Pucelj in Črt Abrahamsberg (skupaj sta dosegla kar 15 zadetkov) ter pridno zmanjševala zaostanek za Gorenjem.

 

Ta je sprva znašal štiri zadetke (22:26), toda v 46. minuti je bil samo še gol (25:26). V naslednji minuti je najprej velenjski igralec Aljoša Štefanič s črte sedmih metrov (ne)namerno zadel v glavo vratarja Torla, še v isti minuti pa je prišlo do fizičnega obračuna med Borisom Bečirovičem (Ribnica Riko hiše) in Nikom Medvedom (Gorenje Velenje). Sodnika sta obema pokazala rdeča kartona, velenjski trener Branko Tamše pa je v igro poslal Marka Bezjaka, ki je okreval po poškodbi.

 

Končnica je pripadla Gorenju, pri katerem je v vratih zablestel Ivan Gajić. Velenjčani so si v 52. minuti priigrali štiri zadetke prednosti (30:26), enaka razlika pa je bila nato še dvakrat (31:27 in 32:28). Ko je Marko Bezjak v 57. minuti dosegel svoj prvi in hkrati edini zadetek na polfinalni tekmi, je bil zmagovalec odločen.

 

 

 

POKAL PIVOVARNE UNION - SEZONA 2010/11Cimos po zmagi v finalu proti Gorenju tretjič osvojil slovensko pokalno lovorikoV Celju za najboljše izbrani Boris Bečirovič, Darko Stanić in Uroš ElezovićRibničani z zadetkom štiri sekunde pred koncem premagali Celjane in osvojili tretje mestoPokal Pivovarne Union: Cimos po zmagi proti Celjanom prvi finalist v ZlatoroguZnani sodniški pari za štiri pokalne tekme zaključnega turnirja v CeljuPričakovanja igralcev štirih klubov pred zaključnim turnirjem pokala Pivovarne UnionPolfinalna para v pokalu sta Celje Pivovarna Laško - Cimos in Ribnica Riko hiše - GorenjeV Ljubljani žrebanje polfinalnih parov zaključnega turnirja PPU; določeni termini vseh štirih tekem v CeljuZačetek prodaje vstopnic za tekme zaključnega turnirja pokala Pivovarne Union v celjskem ZlatoroguŽrebanje polfinalnih parov pokala Pivovarne Union za sezono 2010/11 bo 6. aprila v Ljubljani