10. 4. 2011

Koprski Cimos po zmagi v finalu proti Gorenju tretjič osvojil slovensko pokalno lovoriko

Rokometaši Cimosa so zmagovalci letošnjega zaključnega turnirja pokala Pivovarne Union v celjski dvorani Zlatorog. V velikem finalu so Koprčani v napeti tekmi premagali Gorenje iz Velenja z 22:20 (10:7).

Cimos Koper – Gorenje Velenje 22:20 (10:7)

Celje – Dvorana Zlatorog, gledalcev: 1000, sodnika: Pangerc in Veber (oba Ljubljana).

Cimos Koper: Podpečan, Stanić (19 obramb), Vran, Skoko, Dobelšek 1, Mirković, Brumen, Elezović 10 (2), Bombač 4, Poklar, Krivokapić 5, Skube 1, Mlakar, Konečnik, Rapotec 1, Osmajić.

Gorenje Velenje: Gajić (7 obramb), Skok (1 obramba), Medved 1, Bezjak 4, Manojlović 5, Stanojević 1, Svetelšek, Rutar, Cehte 1, Miklavčič 4, Musa 1, Štefanič, Golčar 1, Gams, Bajram 1, Šimič 1.

Sedemmetrovke: Cimos Koper 3 (2), Gorenje Velenje 3 (0).

Izključitve: Cimos Koper 10 minut, Gorenje Velenje 10 minut.

V finalu pokala Pivovarne Union sta se pomerila trenutno najboljša slovenska kluba, začetek pa je minil v zelo enakovredni igri. Do izida 3:3 si nobeno moštvo ni uspelo priigrati več kot zadetka prednosti, že do takrat pa je Gorenje zapravilo kar dve sedemmetrovki (neuspešna sta bila Marko Bezjak in Rok Golčar). Po treh zaporednih začetnih izenačenjih je Cimos v deseti minuti finalnega dvoboja prvič povedel (4:3), nato pa je stvari v svoje roke vzel fantastični koprski vratar Darko Stanić.

V dobrih dvajsetih minutah je zbral kar deset obramb (do polčasa skupaj dvanajst) in spravljal v obup Velenjčane, v polju pa je bil strelsko razpoložen Uroš Elezović, ki je po konca prvega dela igre dosegel kar pet zadetkov. Igralci Gorenja (v 21. minuti je Marko Bezjak zapravil že tretjo sedemmetrovko za svoje moštvo) nikakor niso mogli spraviti žoge za Stanićev hrbet, tako da niso zadeli v polno neverjetnih dvajset minut – od 5. do 25. minute.

Po delnem izidu 7:0 so Koprčani pet minut pred koncem prvega polčasa vodili že z 9:3, Velenjčani pa so strelsko neučinkovitost prekinili šele z zadetkom Aleksandra Stanojevića. Ta je bil uspešen, ko je imelo njegovo moštvo na igrišču kar dva igralca manj (zapored sta bila izključena Aljoša Štefanič in Dino Bajram).

Ko je že kazalo, da bo moštvo trenerja Branka Tamšeta doživelo polom, pa je sledil padec v Cimosovi igri. Številne tehnične napake in zgrešeni streli koprskega moštva so rokometašem Gorenja omogočili, da so po zaostanku s 4:10 v 26. minuti v naslednjih treh minutah dosegli tri zadetke zapored in razliko prepolovili (7:10). V zadnjih sekundah prvega polčasa so imeli Velenjčani priložnost še za četrti zaporedni zadetek, vendar je vratar Darko Stanić znova odlično posredoval.

Koprčani so na začetku drugega polčasa znova povišali svoj naskok (12:7), odlični predstavi dvojca Stanić – Elezović pa sta po slabih desetih minutah prinesli vodstvo s šestimi zadetki (15:9). Tudi sredi drugega dela igre je bila na semaforju takšna razlika (19:13 v 48. minuti), nato pa je prišlo tudi do padca v Cimosovi igri. S štirimi zaporednimi zadetki so se rokometaši Gorenja najprej približali na 17:19, nato pa še dvakrat na dva zadetka minusa (18:20 in 19:21).

V 58. minuti je velenjski igralec Rok Golčar zadel za minimalen zaostanek (20:21) in Gorenje je bilo znova v igri za zmago v pokalnem finalu. Toda takrat je na sceno spet stopil odlični Uroš Elezović, z desetimi zadetki najučinkovitejši igralec finalnega dvoboja v Zlatorogu. Na začetku predzadnje minute je zadel za Cimosovo vodstvo z 22:20, zatem pa je Gorenje zapravilo svoj napad in velenjskih sanj o morebitnem preobratu je bilo konec. Cimos je še tretjič osvojil slovenski pokal, medtem ko Gorenje še vedno ostaja pri zgolj eni lovoriki iz leta 2003.

Foto: Slavko Kolar

POKAL PIVOVARNE UNION - SEZONA 2011/11V Celju za najboljše izbrani Boris Bečirovič, Darko Stanić in Uroš ElezovićRibničani z zadetkom štiri sekunde pred koncem premagali Celjane in osvojili tretje mestoV drugem polfinalu Gorenje šele v končnici tekme strlo odpor RibničanovPokal Pivovarne Union: Cimos po zmagi proti Celjanom prvi finalist v ZlatoroguZnani sodniški pari za štiri pokalne tekme zaključnega turnirja v CeljuPričakovanja igralcev štirih klubov pred zaključnim turnirjem pokala Pivovarne UnionPolfinalna para v pokalu sta Celje Pivovarna Laško - Cimos in Ribnica Riko hiše - GorenjeV Ljubljani žrebanje polfinalnih parov zaključnega turnirja PPU; določeni termini vseh štirih tekem v CeljuZačetek prodaje vstopnic za tekme zaključnega turnirja pokala Pivovarne Union v celjskem ZlatoroguŽrebanje polfinalnih parov pokala Pivovarne Union za sezono 2010/11 bo 6. aprila v Ljubljani