12. 4. 2011

Slovenski kadeti so se zbrali na akciji v Ljubljani in premagali mladinsko reprezentanco Katarja

Moška kadetska reprezentanca Slovenije se je zbrala v Ljubljani in odigrala prijateljsko tekmo z mladinci Katarja. Moštvo selektorja Tomaža Juršiča je zmagalo s 34:28 (15:16).

 

V okviru enodnevnih reprezentančnih akcij se je moška kadetska izbrana vrsta Slovenije tokrat zbrala v Ljubljani, kjer je odigrala tudi tekmo z mladinsko reprezentanco Katarja. Na začetku tekme so pobudo prevzeli gostujoči rokometaši, ki so v igri izkoristili predvsem večjo telesno moč in uigranost.

 

Toda slovenski kadeti so do konca prvega polčasa zaostanek zmanjšali le na zadetek (15:16), drugi polčas pa se je začel s premočjo gostiteljev. Slovenski kadeti (selektor Juršič je dal priložnost za igro vsem reprezentantom) so precej bolje zaigrali predvsem v obrambi, prevzeli rezultatsko pobudo in do konca tekme je razlika narasla na šest zadetkov (34:28).

 

Slovenska reprezentanca je igrala v naslednji postavi: Brglez (4 obrambe), Hvala Stojanovič (4 obrambe), Žitnik (3 obrambe), Blagotinšek 1, Bradeško 4, Cehte 2, Cingesar, Fidel 2, Grzentič 1, Mačkovšek 3, Nosan, Potočnik, Sašek 1, Slobodnik, Šoštarič 9, Špende 3, Verdinek 6, Žabič 2.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Katar 5 (4).

 

Izključitve: Slovenija 8 minut, Katar 4 minute.