29. 4. 2011

Cimos v boj z romunskim klubom za vstopnico za finale evropskega pokala challenge

Rokometaši Cimosa bodo v soboto, 30. aprila 2011, ob 16. uri v Romuniji odigrali povratno polfinalno tekmo evropskega pokala challenge. Na prvi tekmi v dvorani Bonifika v Kopru so si proti moštvu Stiinta Bacau priigrali sedem zadetkov prednosti (34:27).


Izbranci koprskega trenerja Fredija Radojkoviča so seveda papirnati favoriti slovensko-romunskega polfinalnega obračuna. Na prvi tekmi v domači Bonifiki so si navkljub zelo povprečni predstavi priigrali sedem golov prednosti, glede na številne rezerve znotraj ekipe pa je zanje finale praktično na dosegu roke.


Toda koprska zasedba, trenutno vodilna v slovenskem prvoligaškem tekmovanju, je navkljub temu previdna. Na bližnji tekmi v mestu Bacau na romunsko-moldavski meji se ne bo ozirala na zalogo v zadetkih s prve tekme, ampak je njen cilj nova zmaga in napredovanje v finale.


Koprčani so v generalki za mednarodni obračun v gosteh premagali Trimo s 30:26, njihov strateg Fredi Radojkovič pa je pred odhodom v Romunijo dejal: "Naša ekipa je brez kakršnegakoli podcenjevanja kakovostnejša od romunske, čeprav ima tudi Stiinta svoje dobre strani. Kakovost romunskega rokometa je v vzponu, denarni vložek pa je čedalje večji. Nekateri rokometaši Stiinte so nekoč igrali za Constanto, ki je nastopala v evropski ligi prvakov, a mi zares želimo iti do konca v tem tekmovanju. Verjamem, da bodo moji fantje dali vse od sebe tudi na povratni tekmi v Romuniji."

"Smo dobra ekipa, z izkušenimi in dobrimi posamezniki. Menim, da moramo povratno tekmo odigrati zbrano in odgovorno ter z željo po zmagi. V tem primeru se bo tekma v Romuniji zagotovo razpletla po naših željah," je pred povratnim dvobojem dejal koprski vratar in slovenski reprezentant Jure Vran.


Na prvi tekmi v Kopru si je Cimos visoko zmago priigral brez odličnega igralca Uroša Elezovića. Prav njegovo morebitno igranje na povratnem dvoboju v Romuniji bi lahko bila velika prednost za Koprčane v boju za vstopnico za finale evropskega pokala challenge.


Pravico na povratnem romunsko-slovenskem klubskem obračunu bo delil madžarski sodniški dvojec Csaba Dobrovits in Peter Tajok, delegat pa bo Grk Panagiotis Antonopoulos.


V drugem polfinalu se bosta v nedeljo, 1. maja 2011, ob 17.15 pomerila portugalska Benfica in srbski Partizan. Na prvi tekmi v Beogradu je bil uspešnejši Partizan s 36:30 (17:13).




Foto: Spletna stran RK Cimos Koper




Cimos na prvi polfinalni tekmi pokala challenge premagal Romune s sedmimi zadetki razlikeArbitražna komisija zmanjšala kazni igralcu Urošu Elezoviću in trenerju Gregorju Cvijiču