2. 5. 2011

Igralci Cimosa v finalu najprej na Portugalskem, znana tudi polfinalna para lige prvakov

V evropski ligi prvakov sta polfinalna para Rhein Neckar Löwen – Barcelona in Ciudad Real – Hamburg. V finalu pokala challenge bo Cimos prvo tekmo igral v gosteh na Portugalskem.

 

Zaključni turnir najboljše četverice v ligi prvakov bo tudi letos v dvorani Lanxess Arena v Kölnu, tekmovanje pa bo 28. in 29.maja 2011. Oba polfinalna para bosta nemško-špansko obarvana, kar je določil žreb v Kölnu: pomerila se bosta Rhein Neckar Löwen in Barcelona ter Ciudad Real in Hamburg, tekmi pa bosta v soboto, 28. maja 2011, ob 15.15 in 18.00. Dan kasneje bosta še tekmi – ob enakih urah – za tretje in prvo mesto.

 

V ostalih treh evropskih pokalnih tekmovanjih za moške so izžrebali gostitelje prvih finalnih tekem. Rokometaši Cimosa iz Kopra bodo prvi finalni dvoboj proti portugalski Benfici igrali v gosteh v Lizboni, povratnega pa v domači dvorani Bonifika. Benfica se je v finale uvrstila z zmago proti Partizanu pred domačimi gledalci s 33:25 (19:12), potem ko je prvi dvoboj v Beogradu izgubila s 30:36 (13:17). Na povratni tekmi v Lizboni je za goste iz Srbije kar 14 zadetkov dosegel Nenad Maksić, ki je nekoč blestel v Sloveniji, vendar je bilo tudi to premalo za napredovanje v finale. Velik delež k uspehu Portugalcev je s šestimi zadetki prispeval tudi Milan Vučičević, nekdanji igralec Prul. 

 

Prve finalne tekme v pokalu EHF, pokalu pokalnih zmagovalcev in pokalu challenge bodo 14. ali 15. maja 2011, povratne pa 21. ali 22. maja 2011.

 

 

 

LIGA PRVAKOV – POLFINALNA PARA:


Rhein Neckar Löwen (Nemčija) – Barcelona (Španija)


Ciudad Real (Španija) – Hamburg (Nemčija)



POKAL EHF - FINALE:


Göppingen (Nemčija) – Grosswallstadt (Nemčija)



POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV – FINALE:


Tremblay (Francija) – Gummersbach (Nemčija)



POKAL CHALLENGE – FINALE:


Benfica (Portugalska) - Cimos Koper (Slovenija)