7. 5. 2011

Larvik si je na prvi finalni tekmi lige prvakinj proti Itxaku priigral le dva zadetka prednosti

Na prvi finalni tekmi evropske lige prvakinj sta se na Norveškem pomerila domači Larvik in španski Itxako. Rokometašice Larvika so si pred povratnim dvobojem priigrale le dva zadetka prednosti - 23:21 (8:9).

 

 

Larvik - Itxako 23:21 (8:9)

 

Larvik – Dvorana Arena Larvik, gledalcev: 4416, sodnika: Gubica in Milošević (oba Hrvaška).

 

Larvik: Leganger, Medvedeva, Larsen 8, Kurtović, Breistol, Loke 6, Kristiansen, Johansen 1, Breivang, N. Mork 3, Rantala, Hammerseng 2, Riegelhuth 3, Nyberg, Sullana, Stange, T. Mork.

 

Itxako: Navarro, Barnó, Pinedo, Turey 3 , Martín 5, Begoña 3, Soit 1, Barbosa 5, Pena 3, Alonso 1, Adriana, Egozkue, Aguilar.

 

 

Tako Larvik kot Itxako sta se prvič v svoji zgodovini uvrstila v finale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja za ženske. Na prvi finalni tekmi v dvorani Arena Larvik, ki si jo je ogledalo večkot 4400 gledalcev in ki sta jo sodila Hrvata Matija Gubica in Boris Milošević, je začetek pripadel gostjam iz Španije (3:1).

 

Domače rokometašice so ravnotežje vzpostavile šele v zadnjem delu prvega polčasa (7:7), ki pa so ga kljub temu dobile igralke Itxaka z mininmalno razliko (9:8). V drugem polčasu so imele Norvežanke večji del prednost od zadetka do štirih (najvišja je bila pri izidu 19:15), toda v končnici je Itxako do zadnjega znaka sirene zaostanek zmanjšal le na dva gola (21:23).

 

Za Larvik sta največ zadetkov dosegli Larsnova (8) in Lokejeva (6), za Itxako pa Martinova in Barbosa (po 5). Povratna tekma, na kateri bo padla tudi odločitev o novem klubskem prvaku Evrope v ženski konkurenci, bo v nedeljo, 14. maja 2011, ob 19.15 v Pamploni v Španiji.