7. 5. 2011

Končnica za prvaka: Oslabljeno Gorenje do novih točk na gostovanju v Trebnjem

Oslabljeni rokometaši Gorenja iz Velenja so v sedmem krogu končnice za prvaka gostovali pri Trimu v Trebnjem. Kljub temu je moštvo trenerja Branka Tamšeta zanesljivo prišlo do novega para prvenstvenih točk (32:25).

Trimo Trebnje - Gorenje Velenje 25:32 (12:19)

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 500, sodnika: I. Pirc in B. Pirc (oba Krško).

Trimo Trebnje: Ferlin, Radelj 1, Murčehajič 2, Ratajec, Imperl, Sušin 2, Paladin, Florjančič, Vrečar 2, Gorenac 4 (1), Papež 5 (1), Skube 7 (1), Zarabec 2, Saje.

Gorenje Velenje: Gajić, Medved 3, Bezjak 9 (4), Manojlović 3, Skok, Svetelšek 1, Rutar, Zaponšek, Cehte, Miklavčič 6, Musa 3, Štefanič, Golčar 6, Šoštarič, Gams 1.

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 7 (4), Gorenje Velenje 5 (4).

Izključitve: Trimo Trebnje 2 minuti, Gorenje Velenje 10 minut.

Velenjčani so na gostovanju v Trebnjem prišli do novih dveh prvenstvenih točk in na lestvici še vedno zasedajo drugo mesto, za vodilnim Cimosom pa zaostajajo za dve točki. Pri Gorenju je bil prvi strelec tekme s Trimom Marko Bezjak z devetimi zadetki, na domači strani pa je Staš Skube dosegel sedem golov.

Po izenačenju na 1:1 so gostje iz Velenja (brez poškodovanih Roka Šimiča in Dina Bajrama; vendarle sta zaigrala lažje poškodovana Nikola Manojlović in Janez Gams) povedli s 3:1, sredi prvega polčasa pa s štirimi zadetki. Nato je Gorenje svojo prednost še izdatneje povišalo na osem zadetkov, kar je bila tudi  najvišja razlika v prvem polčasu.

V drugem polčasu so najprej zadeli domačini, vendar so po dveh prejetih zadetkih stvari na svoje mesto postavili rokometaši iz Velenja. Pri 25:16 so imeli gostje devet zadetkov prednosti, nato so nekaj golov dosegli tudi rokometaši Trima in se približali na pet golov zaostanka. Toda česa več niso zmogli in igralci Gorenja so na koncu slavili visoko zmago z 32:25.

KONČNICA ZA PRVAKA, 7. KROG:

Celje Pivovarna Laško - Loka 35:28 (15:13; Marguč 10, Mlakar 8; Dolenec 9, Dujmovič 7)

Cimos Koper - Maribor Branik 34:28 (18:14; Osmajić 7, Rapotec 5; Mačkovšek 8, Gregorc 6)

Trimo Trebnje - Gorenje Velenje 25:32 (12:19; Skube 7, Papež 5; Bezjak 9, Miklavčič in Golčar po 6)

KONČNICA ZA PRVAKA - TRENUTNA LESTVICA:

Klub Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Cimos Koper 29 25 1 3 938:770 51 (37)
Gorenje Velenje 29 24 1 4 939:774 49 (42)
Celje Piv. Laško 29 18 0 11 962:842 36 (32)
Loka 29 15 5 9 911:839 35 (26)
Maribor Branik 29 13 4 12 831:822 30 (24)
Trimo Trebnje 29 14 1 14 886:887 29 (27)