9. 5. 2011

Gorazd Škof in David Špiler osvojila hrvaški pokal, Miladin Kozlina ostal brez lovorike

V dresu Zagreba sta slovenska reprezentanta Gorazd Škof in David Špiler osvojila letošnji hrvaški pokal. V polfinalu nemškega pokala je Miladin Kozlina (Göppingen) ostal praznih rok proti kasnejšemu zmagovalcu Kielu.

 

Finalni turnir najboljše pokalne četverice na Hrvaškem je potekal v dvorani na Gripah v Splitu. Po polfinalnih zmagah sta se za lovoriko pomerila Zagreb in Poreč, brez večjih težav pa so slavili rokometaši iz hrvaškega glavnega mesta – končni izid je bil 37:19 (16:8). V finalu (na tribunah se je zbralo samo okoli 500 gledalcev) je vratar Gorazd Škof zbral šest obramb, David Špiler pa je k visoki zmagi proti Poreču prispeval šest zadetkov.

 

Za zmagovalce iz Zagreba so največ zadetkov dosegli Marić (7), Špiler in Štrlek (po 6; slednji je bil izbran tudi za najboljšega igralca zaključnega turnirja), za Poreč pa Tarabochia in Miličević po 5. Na polfinalnih tekmah je bil Zagreb boljši od Bjelovarja (31:22), gostitelj Split pa je izgubil proti Poreču (27:30).

 

V Nemčiji je zaključni turnir pokalnega tekmovanja potekal v dvorani ColorLine Arena v Hamburgu, na koncu pa so se veselili igralci Kiela. V polfinalu je Göppingen izgubil proti Kielu s 23:28 (13:15), Miladin Kozlina pa je za poražence dosegel dva zadetka. Na drugem polfinalnem dvoboju sta se pomerila Flensburg in Rhein Neckar Löwen, uspešnejši pa je bil Flensburg, ki je slavil z 22:20 (10:8).

 

Veliki finale v Hamburgu pred skoraj 13.000 gledalci je pripadel Kielu, ki si je tako vsaj delno zacelil rane po neuvrstitvi na zaključni turnir najboljše četverice v evropski ligi prvakov v Kölnu in izgubi naslova nemškega prvaka. Kiel je z zmago proti Flensburgu s 30:24 (16:13) že sedmič postal pokalni prvak Nemčije (v finalu je skupaj nastopil že desetkrat), za moštvo trenerja Alfreda Gislasona pa so največ zadetkov dosegli Zeitz (bil je izbran tudi za najboljšega igralca tekmovanja v Hamburgu), Jicha in Palmarsson (po 6). Pri Flensburgu sta bila najučinkovitejša Mogensen (6) in Eggert (5).