11. 5. 2011

Končnica za prvaka: Cimos po sedmih zmagah zapored izgubil na gostovanju pri Loki

Po sedmih zaporednih zmagah v končnici za prvaka v prvi slovenski ligi je Cimos doživel prvi poraz. Na gostovanju pri Loki v Škofji Loki je vodilno moštvo na lestvici izgubilo z 28:30 (16:16).

Loka - Cimos Koper 30:28 (16:16)

Škofja Loka - Dvorana Poden, gledalcev: 600, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

Loka: Karpan, Cingesar 5, Verdenik 1, Jamnik 2, Dolenec 9, Nosan 1, Bundalo 4, Bradeško, Makovec, Šibanc, Dolinar, Gaber, Rebič, Dujmovič 6, Mikanovič 2, Vrbinc.

Cimos Koper: Podpečan, Skoko, Dobelšek 3, Mirković 3, Brumen 9, Bombač 2, Poklar, Stanić, Krivokapić 2, Skube 4, Mlakar 2, Smolnik, Končenik 1, Rapotec 2, Vran, Jovičić.

Sedemmetrovke: Loka 2 (2), Cimos Koper 2 (1).

Izključitve: Loka 2 minuti, Cimos Koper 6 minut.

Na prvih sedmih tekmah v končnici za prvaka so rokometaši Cimosa dosegli sedem zmag, v osmem krogu pa so doživeli prvi poraz. Za moštvo trenerja Fredija Radojkoviča je bila usodna Loka, ki je pred domačimi gledalci v dvorani Poden zmagala s 30:28.

Potem ko so v Škofji Loki v letošnji sezoni premagali tako Gorenje kot Celje Pivovarno Laško (še vedno aktualne slovenske prvake kar dvakrat), so Gorenjci uspeli prvič nadigrati tudi Koprčane. Na štirih prejšnjih tekmah v tej sezoni (trikrat v domačem prvenstvu in enkrat v pokalu Pivovarne Union) so igralci Loke trikrat izgubili in iztržili le en neodločen izid, tokrat pa so prvič spravili na kolena vodilno moštvo slovenske lige.

Tekmo osmega kroga v končnici za prvaka so bolje začeli Koprčani, ki so bili dve tretjini prvega polčasa v ospredju za zadetek ali dva, na odmor pa sta moštvi šli rezultatsko povsem poravnani (16:16). Začetek drugega dela je spet pripadel Primorcem, ki so pri 20:17 (po treh zaporednih zadetkih) prišli do najvišje prednosti na tekmi.

Toda domači rokometaši so še pravočasno prekinili njihov nalet, se začeli približevati in tekmeca ujeli pri izidu 22:22. Sledila je zelo izenačena končnica, moštvi sta bili dolgo poravnani, odločilne zadetke za domače pa sta v zadnjih minutah zabila Jure Dolenec in Marko Dujmovič. Najučinkovitejša igralca Loke sta skupaj dosegla kar petnajst zadetkov, pri gostih pa je bil strelsko najbolj razpoložen Matjaž Brumen (9).

Loka je (s tekmo več) spet prevzela tretje mesto na lestvici s točko prednosti pred Celjem Pivovarno Laško. S porazom Cimosa proti Loki so veliko pridobili tudi igralci Gorenja: če bodo na petkovem domačem derbiju v Rdeči dvorani premagali Celjane, bodo po točkah na prvem mestu ujeli Koprčane.

KONČNICA ZA PRVAKA, 8. KROG:

Loka - Cimos Koper 30:28 (16:16; Dolenec 9, Dujmovič 6; Brumen 9, Skube 4)

petek, 13. maj 2011, ob 19.30: Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško

sobota, 14. maj 2011, ob 20.00: Maribor Branik - Trimo Trebnje

KONČNICA ZA PRVAKA - TRENUTNA LESTVICA:

Klub Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Cimos Koper 30 25 1 4 966:800 51 (37)
Gorenje Velenje 29 24 1 4 939:774 49 (42)
Loka 30 16 5 9 941:867 37 (26)
Celje Piv. Laško 29 18 0 11 962:842 36 (32)
Maribor Branik 29 13 4 12 831:822 30 (24)
Trimo Trebnje 29 14 1 14 886:887 29 (27)