27. 5. 2011

Celjani s točkama proti Trimu v Zlatorogu osvojili končno tretje mesto v letošnji ligi

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zadnjem krogu končnice za prvaka doma premagali Trimo z 32:28. S točkama proti Trebanjcem so na lestvici prehiteli Loko in letošnje ligaško tekmovanje končali na tretjem mestu.

Celje Pivovarna Laško - Trimo Trebnje 32:28 (15:15)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev 1500, sodnika: I. in B. Pirc (oba Krško).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Potočnik, Prieto 3, Poteko, Marguč 6 (2), Razgor 5, Ranevski, Poklar, Rezar, Metličić 4, Rnić 8, Kokšarov 2 (1), Žvižej 4 (2), Savič.

Trimo Trebnje: Ferlin, Križman, Radelj 5, Škol, Murčehajič, Ratajec 3, Imperl, Sušin, Florjančič, Vrečar 2, Gorenac 1, Papež 2, Skube 3 (1), Zarabec 12 (4), Saje.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (5), Trimo Trebnje 7 (5).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6 minut, Trimo Trebnje 2 minuti.

Celjski rokometaši so za njih slabo sezono končali z zmago in tretjim mestom v državnem prvenstvu. V zadnjem krogu so po zaslugi boljše igre v drugem polčasu odpravili Trimo (Miha Zarabec je zabil kar 12 golov), ki je pristal na šestem mestu. Za Celjane, pri katerih je bil z osmimi goli najučinkovitejši Momir Rnić, je zadnjo tekmo igral dolgoletni član celjskega moštva Edvard Kokšarov.

Celjani so tekmo začeli z dvema zaporednima goloma, toda to ni prestrašilo gostov, ki so se takoj vrnili v igro in izenačili na 2:2. Sledilo je obdobje zelo izenačene igre, v katerem nobeni ekipi ni uspelo uiti za več kot zadetek. Šele v zadnjem delu polčasa so gostitelji pobegnili za tri gole (14:11, 15:12), v izdihljajih tega dela igre pa zapravili tudi to prednost (15:15).

Drugi polčas sta tako moštvi začeli poravnani, a takšno razmerje je bilo kratkotrajno. Trebanjci so še izenačili na 18:18, zatem pa so vajeti igre v svoje roke vzeli domači rokometaši. Z delnim izidom 4:0 so si priigrali vodstvo s 26:20 in tako praktično sredi polčasa že odločili zmagovalca.

Pivovarji so z uspehom proti Trimu za točko prehiteli Loko in sezono končali na tretjem mestu, Trebanjci pa so po porazu v Zlatorogu s točko zaostanka za Mariborčani letošnjo ligaško tekmovanje sklenilina šestem mestu.

KONČNICA ZA PRVAKA, 10. KROG:

Loka - Maribor Branik 32:27 (13:15; Jamnik 10, Rebič 6; Mačkovšek 7, Razgor 6)

Gorenje Velenje - Cimos Koper 23:34 (11:20; Bezjak 8, Medved 5; Brumen 10, Skube 4)

Celje Pivovarna Laško - Trimo Trebnje 32:28 (15:15; Rnić 8, Marguč 6; Zarabec 12, Radelj 5)

KONČNICA ZA PRVAKA - KONČNI VRSTNI RED:

Klub Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Cimos Koper 32 27 1 4 1036:851 55 (37)
Gorenje Velenje 32 25 1 6 1024:868 51 (42)
Celje Piv. Laško 32 20 0 12 1052:929 40 (32)
Loka 32 17 5 10 1004:929 39 (26)
Maribor Branik 32 14 4 14 918:913 32 (24)
Trimo Trebnje 32 15 1 16 975:980 31 (27)