5. 6. 2011

Znan seznam devetnajstih reprezentantov za nastop na mednarodnem turnirju v Srbiji

Po zadnji kvalifikacijski tekmi proti Ukrajini (nedelja, 12. junij 2011) za EP 2012 bo moška reprezentanca Slovenije odpotovala na mednarodni turnir v Srbijo. Selektor Boris Denič je sporočil seznam 19 igralcev, ki se bodo zbrali v ponedeljek, 13. junija 2011, ob 8.30 v Domžalah.

Slovenija na mednarodnem turnirju v Srbiji ne bo nastopila v najmočnejši igralski zasedbi. S seznama 21 igralcev, ki se pripravljajo za kvalifikacijski tekmi s Portugalsko in Ukrajino, se je selektor Denič odločil za štirinajsterico.

Tako bodo v domovini ostali Matjaž Brumen, Jure Dobelšek (oba Cimos Koper), Dragan Gajič (Maribor Branik), Jure Natek (Magdeburg, Nemčija), Gorazd Škof, David Špiler (oba Zagreb, Hrvaška) in Uroš Zorman (Kielce, Poljska). Na Deničevem seznamu za Srbijo se je znašlo tudi pet igralcev, ki trenutno niso na pripravah v Stožicah: Dean Bombač, Jure Vran (oba Cimos Koper), Darko Cingesar (Loka), Matej Flajs (Krka) in Borut Mačkovšek (Maribor Branik).

Turnir "Serbian Trophy" bo od 15. do 18. junija 2011 v Beogradu in Novem Sadu. Poleg dveh domačih reprezentanc (Srbija A in B) in Slovenije bo nastopila še Norveška. Slovenija se bo najprej pomerila s Srbijo B (v sredo, 15. junija 2011), naslednji dan s prvo reprezentanco gostiteljev, v petek, 17. junija 2011, pa jo čaka še tekma z Norveško.

Zbor vabljenih igralcev je v ponedeljek, 13. junija 2011, ob 8.30 v hotelu Ambient v Domžalah.

REPREZENTANCA SLOVENIJE - VABLJENI IGRALCI:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Gorenje Velenje
BILBIJA Nenad Minden (Nemčija)
BOMBAČ Dean Cimos Koper
BUNDALO Uroš Loka
CINGESAR Darko Loka
ČEMAS Matevž Slovan
DOLENEC Jure Loka
FLAJS Matej Krka
GABER Matej Loka
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško