5. 6. 2011

Slovenske rokometašice v drugem polčasu proti Franciji povsem popustile in visoko izgubile

Na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji je ženska članska reprezentanca Slovenije visoko izgubila v Franciji. Čeprav so Slovenke po prvem polčasu tekme v mestu Pau zaostajale le za dva zadetka (9:11), so Francozinje na koncu visoko zmagale - bilo je 28:19.

 

 

Francija – Slovenija 28:19 (11:9)

 

Pau - Športna palača, gledalcev: 4800, sodnika: Lorente in Serradilla (oba Španija).

 

Francija: Attigre, Leynaud, Darleux 1 (1), Goudjo, Kanto 3, Ayglon 3, Spinser, Pineau 4, Mendy, Baudoin 3, Dembele 6, Deroin 2, Tervel, Piejos 2, Signate 3, Lacraber 2 (2).

 

Slovenija: Marinček, Pandžič, Krhlikar, Gros 5, Šon, Mitruševska, Jeriček, Hrnjič 1, Čerenjak 1, Mavsar 5 (4), Gojkovič, Irman 2, Koren, Jankovič 2, Gregorc 1, Petrinja 2.

 

Sedemmetrovke: Francija 5 (3), Slovenija 4 (4).

 

Izključitve: Francija 4 minute, Slovenija 14 minut.

 

 

Slovenska ženska članska reprezentanca je z visokim porazom proti Franciji na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij verjetno zapravila vse možnosti za uvrstitev na decembrsko svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Brazilija. Povratna tekma med reprezentancama bo v nedeljo, 12. junija 2011, ob 14. uri v dvorani v Stožicah v Ljubljani.

 

Favorizirane Francozinje, ki so na zadnjem svetovnem prvenstvu na Kitajskem leta 2009 osvojile srebrno kolajno, so imele na začetku tekme velike težave z borbenimi Slovenkami. V deveti minuti je bilo 1:1, nato so si domače rokometašice dvakrat priigrale po dva zadetka prednosti (3:1 in 4:2), a so jih gostje v trinajsti minuti znova ujele (4:4).

Nato je razlika v korist ekipe selektorja Olivierja Krumbholza začela počasi, toda zanesljivo naraščati. Z delnim izidom 4:0 v slabih petih minutah so svetovne podprvakinje povedle z 8:4 in selektor Tone Tiselj je bil prisiljen vzeti minuto odmora. Ta sprva ni prinesla želenega učinka, kajti domača reprezentanca je v 19. minuti še vedno vodila s štirimi goli (9:5).

 

Toda v zadnjem delu prvega polčasa so Slovenke spet vzpostavile ravnotežje na igrišču in pet minut pred koncem tega dela igre so zaostanek prepolovile (7:9). Enaka razlika je bila v naslednjih minutah še dvakrat (8:10 in 9:11), pomlajene Slovenke pa so se odlično upirale favorizirani reprezentanci Francije.

 

Na začetku drugega polčasa je razlika v korist domače izbrane vrste znašala samo en zadetek (12:11), nato pa je prišla do izraza kakovostna razlika med ekipama. Slovenke so nepričakovano padle v igri tako v obrambi kot v napadu, poleg tega pa so jih krepko načele tudi izključitve - na kazenski klopi so skupaj preživele kar 14 minut, Francozinje pa samo štiri.

 

Francozinje so najprej naredile delni izid 4:0 za vodstvo s 16:11, slovenske igralke pa so med 32. in 43. minuto dosegle samo en zadetek. Razlika v francosko korist je zanesljivo naraščala: v 44. minuti je bila prvič osem golov (20:12), devet minut pred zadnjim znakom sirene pa je znašala že nedosegljivih deset zadetkov (14:24) in zmagovalec v Pauju je bil dokončno odločen.

 

 

 

Dodatne kvalifikacije za nastop na SP 2011 v Braziliji za ženske - prve tekmeSlovenke čaka zahtevno gostovanje pri svetovnih podprvakinjah FrancozinjahNa dosedanjih petnajstih medsebojnih tekmah s Francijo le dve zmagi SlovenijeSelektor Tone Tiselj izbral šestnajst igralk za prvo kvalifikacijsko tekmo s FrancijoOglejte si video (napovednik) za dvojni reprezentančni spektakel v dvorani v StožicahFotoreportaža s snemanja reklamnega spota za junijski reprezentančni dogodek v Ljubljani