8. 6. 2011

Uroš Zorman: Ne zanima nas točka, ampak dve; Uroš Bundalo: Upravičiti selektorjevo zaupanje

Že neodločen izid na tekmi s Portugalsko (sreda, 8. junij 2011, ob 21.30) v Espinhu bi slovenski moški reprezentanci zagotovil uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2012 v Srbiji. Toda v slovenskem taboru razmišljajo le o zmagi, kar potrjujejo tudi besede igralcev Uroša Zormana in Uroša Bundala.

 

Po neuspehu v finalu poljskega prvenstva (Kielce so v velikem finalu izgubile z 1:3 v zmagah proti Wisli iz Plocka, za katero igrata tudi slovenska rokometaša Luka Dobelšek in Boštjan Kavaš) bo skušal kapetan Uroš Zorman klubsko sezono popraviti na reprezentančni ravni. "Po dolgi in naporni sezoni nam je ostalo bolj malo energije in moči, toda priložnost za uvrstitev na EP je dovolj velik motiv in želja. Proti Portugalcem nas ne zanima točka, ampak zgolj dve, s katerima bi dokončno potrdili vozovnico za Srbijo in ostali v boju za prvo mesto v skupini," ocenjuje Uroš Zorman.

 

Portugalci so na prvih štirih tekmah v kvalifikacijah za Euro 2012 zbrali le tri točke, vse pa na domačem igrišču, na katerem so premagali Ukrajino (28:16) in remizirali s Poljsko (27:27). Enega od dveh porazov na gostovanjih so doživeli tudi v celjski dvorani Zlatorog (oktobra lani je bilo 34:31 za Slovenijo; v četrtem krogu so marca letos presenetljivo izgubili v Ukrajini z 25:29), pred povratnim dvobojem v Espinhu pa Zorman ocenjuje: "Njihov igralski kader je mlad in kakovosten ter željan dokazovanja proti velikim nasprotnikom in uvrstitve na veliko tekmovanje po dolgem času. A prepričan sem, da smo kakovostnejši od Portugalcev."

 

Tako Zorman kot soigralci načrtujejo dve zmagi na zadnjih dveh tekmah proti Portugalski in Ukrajini, s katerima bi si Slovenija zagotovila prvo mesto v skupini 3 in vlogo nosilca na bližnjem žrebanju skupin za EP 2012. "Celotna naša reprezentanca razmišlja le o dveh zmagah. To je edini pravi način in edina prava pot do uspeha. Najprej moramo opraviti s Portugalci in si dokončno priigrati pot v Srbijo, nato pa v nedeljo proti Ukrajini v Stožicah potrditi prvo mesto v skupini," je  cilje in načrte razkril Zorman.

Med šestnajstimi igralci, ki jih je selektor Denič odpeljal na Portugalsko, je krožni napadalec Uroš Bundalo edini, ki še nima uradnega reprezentančnega nastopa. "Glede na to, da sem novinec v reprezentanci, sem mogoče še toliko bolj motiviran, čeprav je pri vseh igralcih motivacija na visoko ravni. Selektor Denič je znan tudi po tem, da daje veliko priložnosti mladim igralcem, mi pa moramo narediti vse, kar je v naši moči, da upravičimo njegovo zaupanje," pravi 22-letni Uroš Bundalo, ki po letošnjih odličnih predstavah v dresu Loke ni prišel le do reprezentance, ampak tudi do dveletne pogodbe s Cimosom iz Kopra.

 

"Dokazovati se je potrebno tako na treningih kot na tekmah, kar posledično prinaša večjo minutažo v igri," se zaveda 199 centimetrov visoki in 110 kilogramov težki Bundalo, ki se nadeja, da bo proti Portugalski doživel premierni nastop v reprezentančnem dresu Slovenije. "Če bom dobil priložnost za igro, bom dal maksimum od sebe in jo izkoristil v največji možni meri. To bi bil seveda eden vrhuncev v moji dosedanji karieri. Portugalska je že na prvi tekmi v Celju pokazala, da je dobra reprezentanca, prav tako pa tudi z igro doma proti Poljski. Kljub temu lahko rečem, da smo kakovostnejši od Portugalcev," napoveduje nekdanji mladinski reprezentant Bundalo.

 

Tekma Portugalska – Slovenija bo v sredo, 8. junija 2011, ob 21.30 po slovenskem času. Sodila jo bosta Nemca Lars Geipel in Marcus Helbig, delegat pa bo Belgijec Klaus Dieter Convents.