9. 6. 2011

Moška mladinska reprezentanca v ponedeljek začenja s pripravami za julijsko SP v Grčiji

Slovenska moška mladinska reprezentanca bo v ponedeljek, 13. junija 2011, začela s pripravami na letošnje svetovno prvenstvo v Grčiji. Na prvi del priprav je selektor Slavko Ivezič povabil 13 igralcev, kasneje pa se jih bo pridružilo še šest.

 

Zbor reprezentance je v ponedeljek, 13. junija 2011, ob 15.30 v športni dvorani vojašnice Franca Rozmana Staneta na Leskoškovi 7 v Ljubljani. Prvi del priprav bo trajal do petka, 17. junija, dva dni kasneje pa bodo mladinci odpotovali na mednarodni turnir v Katar (do 23. junija), kjer bodo poleg gostiteljev in Slovencev nastopili še Portugalci in Grki.

 

Trinajstim igralcem, ki bodo na pripravah v Ljubljani (zaradi poškodbe zapestja ne bo mogel trenirati Žiga Mlakar), se bodo pred odhodom v Katar pridružili še štirje, ki bodo s slovensko člansko reprezentanco nastopili na mednarodnem turnirju v Srbiji (od 15. do 18. junija): Matej Gaber, Darko Cingesar (oba Loka), Gašper Marguč in Borut Mačkovšek (oba Celje Pivovarna Laško).

 

Drugi del priprav za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Grčiji bo slovenska moška mladinska reprezentanca začela v soboto, 25. junija, na Rogli. Takrat se bosta izbrani vrsti pridružila še Nejc Cehte (Krško) in Mario Šoštarič (Gorenje Velenje). Po koncu priprav na Rogli (1. julija) se bodo reprezentanti spet zbrali 4. julija v Ljutomeru, kjer bodo ostali do 7. julija.

 

Od 8. do 10. julija pa bodo nastopili na mednarodnem turnirju na Madžarskem, kjer bodo poleg domače reprezentance igrali še Katarci in Iranci. Na svetovno prvenstvo v Grčijo bo slovenska reprezentanca odpotovala 15. julija, zadnje dni pred odhodom bo v Zrečah, strokovni štab pa med pripravami načrtuje še nekaj tekem (Alžirija, članska reprezentanca Kuvajta...).

 

Slovenija, ki je na lanskem evropskem prvenstvu na Slovaškem osvojila bronasto kolajno, bo na svetovnem prvenstvu v Grčiji, ki bo od 17. do 31. julija, nastopila v skupini A. Njeni nasprotniki bodo Francija, Srbija, Tunizija, Norveška in četrtouvrščena reprezentanca z ameriškega prvenstva, v drugi del SP pa se iz vsake skupine uvrstijo po tri najboljša moštva.

 

 

VABLJENI IGRALCI (13) - ZA PRVI DEL PRIPRAV V LJUBLJANI:

Priimek Ime Klub
LESJAK Urban Celje Pivovarna Laško
PEROVŠEK Jošt Ribnica Riko hiše
TALETOVIČ Emir Krka
MEDVED Niko Gorenje Velenje
STEGNE Matic Sevnica
JELOVČAN Jure Izola
POTEKO Vid Celje Pivovarna Laško
NOSAN Mitja Loka
MLAKAR Žiga Celje Pivovarna Laško
PAPEŽ Jernej Trimo Trebnje
ZARABEC Miha Trimo Trebnje
SMOLNIK Žiga Cimos Koper
POKLAR Tine Cimos Koper

VABLJENI IGRALCI (4) - PRED ODHODOM NA TURNIR V KATAR:

Priimek Ime Klub
GABER Matej Loka
CINGESAR Darko Loka
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško
MAČKOVŠEK Borut Celje Pivovarna Laško

VABLJENA IGRALCA (2) - ZA PRIPRAVE NA ROGLI:

Priimek Ime Klub
CEHTE Nejc Krško
ŠOŠTARIČ Mario Gorenje Velenje

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
IVEZIČ Slavko trener
LAPAJNE Aleksander pomočnik trenerja
ANDERLUH Stanko pomočnik trenerja
IPAVEC Matej fizioterapevt
ŽUŽEK Gorazd fizioterapevt
FELDIN Andrej tehnični vodja