11. 6. 2011

Nina Jeriček: Dokazati moramo, da se lahko enakovredno kosamo tudi z najboljšimi na svetu

Na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na SP v Braziliji je ženska reprezentanca Slovenije na gostovanju v Franciji izgubila z 19:28. V nedeljo, 12. junija 2011, ob 14. uri slovensko izbrano vrsto čaka povratni dvoboj v Stožicah.

V Pauju so slovenske rokometašice na začetu drugega polčasa zaostajale samo za zadetek (11:12), nato pa je sledil velik padec v igri in na koncu poraz z veliko razliko devetih golov. "V prvem polčasu je naša obramba odlično delovala, saj smo prejele samo devet zadetkov. V drugem je prišlo do velikega padca zbranosti v naših vrstah, posledica tega pa so bile številne tehnične napake," je prvo tekmo proti aktualnim svetovnim podprvakinjam ocenila slovenska reprezentantka Nina Jeriček.

27-letna Jeričkova, ki si rokometni kruh služi prav v deželi tokratnih nasprotnic v kvalifikacijah za SP (nosi dres kluba Cercle Nimes), pravi, da so kakovostne in izkušene Francozinje spretno izkoristile padec v slovenski igri. "Naše tehnične napake so kaznovale s hitrimi (pol)protinapadi in doseganjem lahkih zadetkov, zato je razlika v njihovo korist začela naraščati. Prav zaradi tega smo v drugem polčasu prejela kar deventnajst zadetkov oziroma več kot dvakrat več v primerjavi s prvim polčasom. Poleg tega smo preveč grešile, ko smo imele igralko več," ugotavlja Jeričkova, ki se v Pauju ni vpisala med strelke.

Slovenska reprezentantka, ki je pohvalila vzdušje in energijo v naši izbrani vrsti, priznava, da je po tako visoki razliki na prvi tekmi v Pauju nerealno razmišljati o skupni zmagi in uvrstitvi na letošnje svetovno prvenstvo v Braziliji. "Res je, da naša pričakovanja niso prevelika, kajti Francozinje so si pred domačimi gledalci priigrale zelo veliko prednost. Moja največja želja je, da bi dosegle vsaj minimalno zmago in tako dokazale, da se lahko enakovredno kosamo tudi z najboljšimi reprezentancami na svetu," ostaja optimistična Jeričkova.

Ponovitev odličnega prvega polčasa v Pauju naj bi bil po njenih besedah recept za nedeljsko zmago proti svetovnim podprvakinjam v Stožicah. "Do zmage proti takšni rokometni velesili, kot je Francija, je seveda vedno zelo težko priti. Toda uspe nam lahko v primeru, če bomo odigrale tako, kot smo v prvem polčasu na njihovem igrišču. A če želimo zmagati, ne smemo tako igrati samo 30 ali 35 minut, ampak celotno tekmo. Upam, da nam bo uspelo," se nadeja Nina Jeriček.